Hoppa till huvudinnehållet

Lugnt digitalt distriktsmöte i VFF - Skövdebo kvar som ordförande

Publicerad:
Västergötlands Fotbollförbunds distriktsmöte genomfördes digitalt för första gången. Skövdebon Manus Gunnarsson (till vänster) valdes om till ny ordförande i VFF.
Västergötlands Fotbollförbunds distriktsmöte genomfördes digitalt för första gången. Skövdebon Manus Gunnarsson (till vänster) valdes om till ny ordförande i VFF.

Skövdebon Magnus Gunnarsson valdes om till ordförande i Västergötlands Fotbollförbund, VFF på det digitala distriktsmötet. Ledamöter till den nyinrättade disciplinnämnden valdes också in. Lennart Åhlander valdes till nämndens första ordförande.

På grund av coronapandemin genomfördes Västergötlands Fotbollförbunds distriktsmöte digitalt för första gången.

Bert Andersson ifrån Göteborg och som är ledamot i Svenska Fotbollförbundets styrelse agerade mötesordförande. Det blev ett lugnt distriktsmöte där Magnus Gunnarsson ifrån Skövde fick förnyat förtroende och valdes om som ordförande för VFF på lördagen.

Viktoria Haraldsson, Grimsås, Lars Stensson, Kinna, Patricia Daoud, Trollhättan och Jan Wigholm, Mariestad valdes om som styrelseledamöter för ytterligare två år.

Inga motioner hade inlämnats från föreningarna. Nytt för i år var att distriktsmötet för första gången valde en disciplinnämnd, vilket nu är obligatoriskt i distrikten. Nämnden kommer att ta över bestraffningsärendena från den tidigare disciplingruppen men kommer också att överta disciplinärenden som tidigare hanterats av tävlingskommittén.

Lennart Åhlander, Andreas Ekberg, Carina Andersson, Jessica Sandberg och Nils-Gunnar Svantesson föreslogs som nya ledamöter i disciplinnämnden och valdes in.

Gerhard Sager ifrån Skepplanda BTK och med en tidigare bakgrund som mångårig ordförande i VFF anmärkte på några av ledamöternas ålder.

– Vi har en gammal tradition inom VFF i valberedningen att personer över 70 år inte har uppdrag inom förbundet. Inget ont om de som föreslås men två av dem har passerat 70 år och en med väldigt stor marginal. Det är en väldigt ansvarsfylld uppgift att sitta i disciplinnämnden och har valberedningen förankrat hos de föreslagna ledamöterna om de har insikt och kunskap om vad det innebär, sade Gerhard Sager.

Valberedningens ordförande Annika Ebenholm svarade:

– Kunskap, kompetens, erfarenhet och ålder är något som vi hela tiden diskuterar. Vi vet också att det inte är helt enkelt att hitta kandidater. De kandidater vi föreslår har en bra bakgrund och vi har bedömt att de har rätt kunskap och kompetens, sade Annika Ebenholm.

Bert Andersson informerade i slutet av mötet om de frågor som står på dagordningen vid Svenska Fotbollförbundet årsmöte den 20 mars. Han talade också om de begränsningar som coronapandemin sätter för fotbollen.

– Nu har regeringen gläntat på publikdörren och vi hoppas att det snart ska vara publik på våra matcher igen. Sedan hoppas vi också på att restriktionerna för vuxenidrott utomhus ska lättas ganska snart, sade Bert Andersson.

Artikeltaggar

FotbollMagnus GunnarssonVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.