Perrelli och G:son direkt till final

Publicerad:
Förhandsfavoriten Tusse är vidare till final i Melodifestivalen. Foto: Jessica Gow/TT

Kvällens storfavorit höll för trycket. Tusse sjunger sig direkt till Melodifestivalens final med bidraget "Voices".

Där får han sällskap av schlagerdrottningen Charlotte Perrelli, som tar revansch med bidraget “Still young" skrivet av bland andra Thomas G:son.

I förhandssnacket stack "Idol"-vinnaren Tusse Chiza ut som favorit hos både experter och spelbolag. Han spås också ha goda chanser att ta hem hela tävlingen i finalen den 13 mars.

Favoritskapet gjorde honom nervös, förklarade 19-åringen från Dalarna tidigare i veckan. Men Tusse stod pall och nådde ut till tittarna med moderna sin moderna poplåt, skriven av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Låten har ett viktigt budskap, tycker han.

– Den handlar om att lyfta varandras röster. Jag tror att det finns många i samhället som känner att deras röst inte räknas. Med den här låten vill jag säga att de absolut räknas och att allas röster förtjänar att få höras, sade han till TT tidigare i veckan.

Glittrande paljetter

Klädd i en glittrande paljettklänning och flankerad av dansare sjöng sig Perrelli rakt till årets final med en bombastisk schlagerlåt.

46-åriga Perrelli har vunnit hela tävlingen två gånger och har tagit en blågul seger i Eurovision. Men vid senaste försöket 2017 slutade hon sist i sin deltävling.

Bidraget är skrivet av bland andra Thomas G:son och Bobby Ljunggren och låten handlar om att känna sig ung i sinnet och ta vara på stunden.

Nyligen berättade Perrelli om sin längtan efter att stå på scen igen efter pandemiåret.

– I de här tiderna när man inte får hålla på med musik är det skitroligt att få göra det här. Jag har längtat så mycket efter att få sjunga. Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger. Man vet inte när man får göra det igen, sade hon.

Alvaro Estrella har också hunnit bli veteran i sammanhanget, och lyckades ta sig till Andra chansen med låten "Baila baila".

Även SVT-bekantingen Klara Hammarström, känd från tv-serien "Familjen Hammarström", får en till chans på finalbiljett.

Tolkade Wiehe

Melodifestivalens tredje deltävling inleddes med att programledaren Jason "Timbuktu" Diakité kanaliserade en artistkollega från Skåne.

Iförd klädsel som anspelade på barockens garderob, med ett stänk av Princes "Purple rain"-video, tolkade Diakité Mikael Wiehes "Flickan och kråkan".

Mellan bidragen bjöds tittarna på sketcher med den norrländska humorduon Leif & Billy som likt Shakespeares hovmän Rosencrantz och Guildenstern i pjäsen "Hamlet" smög runt bakom kulisserna på Annexet.

Elisa Lindström från Töreboda tog sig inte vidare från deltävlingen.

Charlotte Perrelli sjunger 'Still young', låten som tog henne direkt till final i Melodifestivalen.
Charlotte Perrelli sjunger "Still young", låten som tog henne direkt till final i Melodifestivalen. Foto: Jessica Gow/TT
Fakta: Så gick det i tävlingen

Fakta: Så gick det i tävlingen

Till final:

Charlotte Perrelli: "Still young"

Tusse: "Voices"

Till Andra chansen:

Klara Hammarström: "Beats of broken hearts"

Alvaro Estrella: "Baila baila"

Utslagna:

Emil Assergård: "Om allting skiter sig"

Mustasch: "Contagious"

Elisa: "Den du är"

Från tidigare deltävlingar:

Till final:

Dotter: "Little tot"

Anton Ewald: "New religion"

Danny Saucedo: “Dandi dansa”

Arvingarna: “Tänker inte alls gå hem”

Till Andra chansen:

Frida Green – "The silence"

Eva Rydberg och Ewa Roos – "Rena rama ding dong"

Paul Rey: “The missing piece”

Lillasyster: “Pretender”

Artikeltaggar

Charlotte PerrelliMelodifestivalenNöje/KulturStockholmThomas G:son

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare