Skövdebo skrapade hem miljoner: ”Vinsten blev dubbelt så stor”

Mänskligt
PUBLICERAD:
Radovan Trajkovskis glädje i tv-rutan gick inte att ta miste på.
Foto: Pressbild/Svenska spel
Skövdebon Radovan Trajkovski skrapade fram en trissvinst på sammanlagt 2,4 miljoner kronor i Nyhetsmorgon på TV4 under lördagsförmiddagen.

66-åringen med bakgrund som elitdomare i fotboll, hade köpt en lott på OKQ8 i Skövde och hade på den, i sina ögon, chans att vinna 60 kronor inför sista skrapet, skriver Svenska spel i ett pressmeddelande.

När det istället skrapades fram en klöversymbol blev han i första ögonblicket arg. Men när han sedan kollat upp lotten en extra gång, såg Radovan till sin glädje att det istället handlade om en klövervinst, vilket innebar att han fick skrapa i direktsändning och var garanterad en vinst på minst 1,2 miljoner kronor. En siffran som han såg till att fördubbla.

Radovan valde först att skrapa antalet år och sedan beloppet. Slutresultatet landade på 10 000 kronor i månaden i 20 år framöver, alltså sammanlagt 2,4 miljoner. Glädjen gick inte att ta miste på då Radovan sträckte upp armarna i luften när programledaren, Jenny Strömstedt, gratulerade till miljonvinsten.

”Känns otroligt bra”

Kort därefter blev han intervjuad av Svenska spels spel- och vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson.

– Nu börjar det släppa med alla nerver i magen och allt känns otroligt bra. Jag tror att min erfarenhet som elitdomare i fotboll gjorde att man hade kontroll på sig själv i tv. Det kändes inte alls så nervöst som jag trodde innan, berättade Radovan skriver Svenska spel i pressmeddelandet.

Han har redan en del planer på vad han ska göra för pengarna.

– Att vinsten blev dubbelt så stor som de 1,2 miljoner jag var jättenöjd med från början, är självklart fantastiskt. Det här kan göra att jag byter bil. Sedan får vi se till att fira vinsten i veckan som kommer med hela familjen. Ett tårtkalas, haha!

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.