Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet om DM: ”Det är rätt beslut”

Publicerad:
Skultorps IF och Fristad/Borgstena/Sparsör möttes i DM förra säsongen. Nu har turneringen ställts in.
Skultorps IF och Fristad/Borgstena/Sparsör möttes i DM förra säsongen. Nu har turneringen ställts in. Foto: Erica Augustsson

På måndagen tog Västergötlands Fotbollförbund beslut om att ställa in DM för damer och herrar 2021. Coronapandemin och dess restriktioner sätter stopp.

Johan Gustavsson är kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund:

– Vi känner att det är rätt beslut att ta och dessutom kommer det att vara stopp för träningsmatcher fram till och med den 7 mars.

Stoppet berör lagen under elitnivå, det vill säga från damer division 1 och herrar division 2 och nedåt.

Hur blir det med säsongen?

– Riktlinjer för perioden efter den 7 mars väntas komma den 5 mars, skriver VFF på sin hemsida.

Hur ser ni på att dra igång seriespelet i mitten av april?

– Vi låter den planeringen ligga fast enligt den ursprungliga planen. I dagsläget anser vi inte att vi skall ta beslut om att exempelvis flytta fram den.

Distriktsmästerskapet som skulle ha startats med gruppspel 5-7 mars läggs dock helt ner för 2021. Det beslutet togs på måndagen.

– Sedan måste vi få fram deltagande lag till Svenska cupen, men här får vi återkomma med att hur det skall gå till, säger Gustavsson.

SAIK-profilens nya liv: ”Han är lycklig”

Svenska Fotbollförbundet kommer att skicka ut en enkät till lagen under elitnivå där de vill ha svar på hur klubbarna ser på en förändrad säsong som kan innebära halverade serier och kortare sommaruppehåll bland annat.

– Jag vet att en del distrikt också kommer att göra så, men vi väljer att ligga lågt och i det här läget följa den ursprungliga serieplaneringen, säger Johan Gustavsson.

Artikeltaggar

FotbollVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.