Hoppa till huvudinnehållet

Föll i nyckelmatchen: ” Missar en kavalkad av frilägen”

Publicerad:
Andreas Larsson.
Andreas Larsson. Foto: Oscar Rickstrand

Inga mål på över elva minuter när matchen stod och vägde. Anfallsspelet havererade för Skövde HF i nyckelmatchen mot BK Heid.

– Vi bränner för många frilägen. Vi saknade den sista skärpan, säger interimstränaren Andreas Larsson efter 22–26.

Ilda Kepic kvitterade till 19–19 minuter kvar att spela Idrottshallen. Det skulle sedan dröja över hela elva minuter innan Skövde HF lyckades göra mål igen.

Då hade BK Heid avgjort matchen och gått ifrån till en 23–19-ledning.

– Analysen är att spelet sitter men vi tar inte riktigt det sista klivet mot mål. Det kan handla om trötthet men det är svårt att säga, säger Skövde HF:s tränare Andreas Larsson.

Hon sänkte sitt gamla lag: ”Jag har vuxit”

Lagen följdes åt och matchen stod länge och vägde. När den skulle avgöras var BK Heid vassast.

– Vi vill spela med tryck men tjejerna orkar inte riktigt i dag. Om vi inte hade bränt så otroligt många frilägen i andra halvlek tror jag det hade sett annorlunda ut. Vi missar en kavalkad av frilägen och kantlägen. Det känns inte som spelarna är stressade. De kör på men vi måste också få lite medlfyt, säger Larsson.

Resultaten gick emot

Kontraktsjagande Skövde HF gick miste om två värdefulla poäng i botten av tabellen. Samtidigt vann Kungälvs HK parallellt på måndagskvällen när de slog Önnereds HK med 26–20. Det innebär att avståndet till Kungälv på säker mark nu är fyra poäng för Skövde som i nuläget ligger på kvalplats.

– Vi försöker se till prestationen i varje match. Som det är nu i tabellen handlar det om att hålla Boden bakom oss. Det har det varit ifrån början också. Nu tog Kungälv en seger i dag men vi har fortfarande möjligheten. Vi har fyra matcher kvar och det är många poäng kvar att spela om, resonerar Andreas Larsson.

SLA Sportpodd med Ljungbloms rubriker, lyxintervjuer och känslorna i Idrottshallen

"Är inte optimalt"

Eftersom SHF tvingades pausa sin verksamhet på grund av covid-19 är det ett intensivt spelschema.

– Nu handlar det också om hur vi ska klara det fysiskt men det här omänskliga programmet som är. Nu är det två matcher kvar till nästa match. Det är ett sjukt hårt program. Det är inte optimalt men under sådan här extra tider har vi inte mycket att välja på.

Målvakten Josephine Nordström fick tidigt en boll i ansiktet och i stället fick Viktoria Börjesson axla ansvaret mellan stolparna.

Skövde HF och Hannele Nilsson gick miste om värdefulla i kampen om nytt kontrakt när laget föll mot BK Heid.
Skövde HF och Hannele Nilsson gick miste om värdefulla i kampen om nytt kontrakt när laget föll mot BK Heid. Foto: Oscar Rickstrand

Artikeltaggar

Andreas LarssonHandbollSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.