Skövdebostäder bygger lägenheter i Trädgårdsstaden

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Så här kommer Skövdebostäders område i Trädgårdsstaden att se ut.
Foto: Illustration: Studio Ekberg
Skövdebostäder ska bygga 68 lägenheter i Trädgårdsstadens tredje etapp. Det är bostadsbolagets första projekt i den nya stadsdelen.

De åtta huskropparna byggs i två plan som i princip omringar en innergårdsmiljö. På gården kommer det att finnas parkeringar, förråd, sitt- och lekmöjligheter.

Lägenheterna blir ettor till fyror, från 35 till 90 kvadratmeter. Prislappen för hela projektet ligger på drygt 121,5 miljoner kronor.

Skeppsviken bygger

Skövdebostäder har skrivit kontrakt med Skeppsviken som ska bygga området.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Skövdebostäder i det här projektet. Att få bygga hyresrätter inom allmännyttan är helt i linje med vår vision om att finnas på alla delar av bostadsmarknaden och bidra till samhällsutvecklingen i Skövde, säger Peter Lennartsson, vd för Skeppsviken Bygg i Skövde AB, i ett pressmeddelande.

Första etableringen

Husen, som får adressen Kvarnbäcksgatan 2 - 16, är Skövdebostäders första etablering i Trädgårdsstaden.

– Våra lägenheter blir ett bra tillskott till villor och andra boendeformer i området. Genom vår placering i Trädgårdsstaden knyter området an mot Horsås och Lundenområdet. Med denna nya riktning ringar vi in staden och tillför något till marknaden som inte finns i vårt bestånd sedan tidigare, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder, i samma pressmeddelande.

Solceller på taken

De flesta av lägenheterna, 26 respektive 28 stycken, blir tvåor respektive treor. Utöver det blir det åtta ettor och sex fyror. Lägenheterna kommer bland annat att få ekparkett, tvättmaskin, tumlare och diskmaskin samt att man ska placera solceller på taken.

Byggstarten är planerad till våren och man räknar med inflyttning sommaren 2022.

Fler lägenheter

Skövdebostäder ligger också i startgroparna för bygget av 90 lägenheter, i form av ett trygghetsboende, på Mossagården på Norrmalm. De husen blir 5, 6 respektive 8 våningar höga, och binds samman i entréplan där gemensamma lokaler ska finnas. Prislappen ligger på 181 miljoner kronor.

Skanska bygger med start i maj. Under 2023 räknar man med att de första ska kunna flytta in.

Skövdebostäder är också på gång med ett bygge i Hälsans park i Södra Ryd. Detaljplanen tillåter upp till 100 bostäder.

– Planeringen pågår och vi tittar på utformning, lägenhetsfördelning och antal utifrån den efterfrågan som finns samt målgruppen, säger Sebastian Karlström, byggchef på Skövdebostäder, till SLA.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.