Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Karin Svensson

Det är med sorg och saknad vi minns Karin men också med tacksamhet över att vi fått lära känna henne. Vid besök hos Karin kom våra samtal ofta in på existentiella frågor, om vår stund och våra liv här på jorden. Karins gudstro var stark och levande och hon återkom ofta till bönens möjligheter i vårt samtal. Karin tyckte om ord, både talade och skrivna, det var högtidsstunder när hon läste någon dikt som genom sina ord talat till henne. Ibland var det många verser som hon direkt ur minnet framförde med bravur.

Karin blev ett par månader över 100 år men trots det var hennes minne klart och hennes sinne ungt. Att komma till Karin på födelsedagsfest var alltid något extra, ett dignande bord fyllt med hembakade kakor stod dukat. Karin hade stor omsorg om sin familj, och talade med kärlek i rösten om sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn som hon älskade, liksom de som kommit in i familjen senare. I denna uppbrottets stund går våra tankar till Lasse och Anna-Karin med familjer och med ett levande hopp att vi en gång skall få mötas igen.

Solveig och Lennart Edberg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.