Hoppa till huvudinnehållet

Ambulans- och akutpersonalen laddar upp med Jerusalema challenge

Publicerad:
Ambulans- och akutpersonal dansar Jerusalema utanför Skas. Foto: Roland Svensson

Danstrenden Jerusalema challenge har blivit en viral succé under coronapandemin. Nu har personalen vid ambulansen och akutmottagningen spelat in sin version utanför Skaraborgs sjukhus.

Idén att spela in en egen version av den populära danstrenden Jerusalema kommer från Marie Westher Lamberg och Anna Fransson som arbetar i ambulansverksamheten, samt Diana Lundin vid akutmottagningen på Skas.

– Vi vill göra något som är roligt och som blir en hyllning till alla som arbetar inom vården, men även för patienterna som kämpar med covid-19. Vi hoppas filmen ska bli uppskattad och det är viktigt att inte tappa hoppet nu inför att vaccinet kommer, säger Marie.

Ett 30-tal schemalediga personal från ambulansstationerna i Skaraborg samt personal vid akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde samlades under tisdagen på helikopterplattan och utanför sjukhusets ambulansintag för att spela in sin dansfilm. Filmen ska klippas ihop och redigeras och får troligen premiär i början av nästa vecka.

– Alla som är med och dansar gör det på sin fritid och för att lära sig dansstegen så har man fått träna hemma.

 Marie Westher Lamberg, Anna Fransson och Diana Lundin tog initiativet till dansfilmen.
Marie Westher Lamberg, Anna Fransson och Diana Lundin tog initiativet till dansfilmen. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

AkutsjukvårdAmbulanssjukvårdSjukvårdSkaraborgs sjukhusSkövdeVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.