Hoppa till huvudinnehållet

Friberg fixade vändning

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Max Friberg såg till att Frölunda bröt sin trista svit.
Max Friberg såg till att Frölunda bröt sin trista svit. Foto: Pär Bäckström/TT

Frölunda åkte till Luleå med fyra raka förluster i bagaget. Laget var illa ute även nu, men 1–3 vändes till seger med 4–3 och det var Max Friberg som avgjorde.

Friberg som även stod för två målgivande passningar kommenterade i Cmore:

– Jag tycker vi förtjänar att vinna och skönt att vi fick utdelning på allt vårt slit.

Frölunda har haft det tufft och halkat nedåt i tabellen. Luleå på bortaplan är en mycket tuff uppgift och även en femte förlust låg på lut, men i tredje perioden vände matchen. Skövdesonen Friberg fanns med i huvudroll mest hela tiden. och redan i andra perioden stod han för förarbetet när Robin Alvarez reducerade till 2–1.

I tredje perioden stod det 3–1 till hemmalaget när Friberg var med och assisterande till 3–2-målet i powerplay. Theodor Niederbach kvitterade efter passning från Christoffer Ehn innan det var dags för Max att fullborda upphämtningen med 4–3-målet. Friberg stod framför kassen och fick pucken förbi hemmamålvakten.

– Jag fick en fin passning och sedan trixade pucken in sig på något sätt, säger Max som sin vana trogen drog ett tungt lass i laget med massor av speltid i alla spelformer. Inte minst i slutet när Frölunda drog på sig två utvisningar och Luleå spelade sex mot tre, men Frölunda höll undan till tre sköna poäng.

Artikeltaggar

Frölunda HCIshockeyMax FribergSHL

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.