Hoppa till huvudinnehållet

Lideskär fortsätter i Skövde HF

Publicerad:
Marielle Lideskär har skrivit på för ytterligare två säsonger i Skövde HF. Foto: Johan Espefält

Skövde HF har nio spelare klara till nästa säsong. Senast i raden att förlänga med klubben är högersexan Marielle Lideskär.

I dagarna stod det klart att Josephine Nordström lämnar Skövde HF för Skuru IK efter säsongen. En spelare som däremot stannar är Marielle Lideskär. Det meddelar klubben på fredagen.

”Marielle är en förebild för många i Skövde HF som visar så stor kärlek till handbollen och till klubben. Vi är stolta över att få fortsätta ha Marre i klubben och vi är säkra på att hon kommer fortsätta utvecklas i klubben med nya tränaren, Daniel Birkelund”, säger ordföranden Anders Wiik på Skövde HF:s hemsida.

Norrmannen Daniel Birkelund som tar över tränarrollen till nästa säsong säger följande om Lideskär i ett uttalande på klubbens hemsida:

”En stabil kantspelare med bra avslutningsförmåga, som fortfarande är ung och har stor utvecklingspotential. Jag ser fram emot att arbeta med Marielle och se till att hon kan blomstra både i rollen som handbollsspelare, student och mamma.”

Lideskär har spelat i 17 av SHF:s SHE-matcher hittills den här säsongen och har levererat 26 mål så här långt. Nu har 22-åringen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Skövde HF ligger pyrt till som nästjumbo i SHE med tre omgångar kvar att spela.

Truppen

Skövde HF har följande spelare klara till nästa säsong:

Elma Örtemark, Nathalie Wästefors, Moa Andersson, Andrea Niva, Nikoline Lundgreen, Nora Jakobsson van Stam, Britta Jakobsson van Stam, Hannele Nilsson, Marielle Lideskär.

Artikeltaggar

HandbollMarielle LideskärSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.