Hoppa till huvudinnehållet

Tufft för SHF: "Vi orkade inte hålla oss till vårt spel"

Publicerad:
Elma Örtemark krigade på bra i Västerås när laget ändå föll med sju bollars marginal. Foto: Johan Espefält

Skövde HF satte punkt för en tuff vecka med det tredje raka nederlaget. Efter förluster mot BK Heid och Kristianstad kammade laget noll mot VästeråsIrsta på bortaplan som vann med 31–24.

Tränaren Andreas Larsson kommenterar:

– Vi orkade inte av att hålla oss till vårt spel. Känns som det är mycket mentalt med tanke på att vi spelat så tätt. Sedan mötte vi ett lag som var lite bättre. Nu har vi sex dagar till nästa match och får tid att träna och förbereda oss ordentligt.

SHF fick det jobbigt i Västerås

Det fanns självklart poängförhoppningar inför matchen, SHF jagar Kungälv på rätt sida kvalstrecket och två poäng skulle betyda väldigt mycket inför lagens möte i Skövde på fredag.

Nervig fredagskväll för Skövde HF

Dessutom hade SHF med sig vinsten från hemmamötet med Västerås i höstas samt att laget kom till spel utan två av sina mest bärande spelare, landslagsaktuella Frida Rosell och bäste poängspelaren Emma Aarnio.

Nu visade det sig att tränaren Frenne Båverud klarade sig alldeles utmärkt utan dessa spelare.

Skövde gjorde matchens första mål genom Elma Örtemark, men sedan vände hemmalaget till 4–1 och låg sedan före i målprotokollet hela matchen. Det stod 16–13 i paus och det fanns hopp inför andra akten.

Dålig start

Nu startade andra akten illa och Västerås kunde tidigt dryga ut sitt försprång. Mycket tack vare ett suveränt målvaktsspel av Josefine Hultberg Dahlgren som slutade på 45 i räddningsprocent.

Skövde uppträdde stressat och brände många lägen och en del anfall försvann också ut efter felpass och andra tekniska fel.

Västerås tog en klar seger som betyder att de befäster sin plats ovanför slutspelsstrecket.

Skövde HF sken upp rejält efter vinsten mot Lugi, men efter det har det blivit tre förluster i rad under en vecka där laget har fått spela i kapp efter coronaavbrottet efter nyår.

Nu blir det en lugnare vecka med bara en match, Kungälv hemma på fredag. Det skall noteras att det fortfarande finns en chans att passera i tabellen och ta sig upp ovanför kvalstrecket.

Chansen finns

Kungälv ligger fortfarande fyra poäng före och laget föll mot Skuru (24–33) hemma på lördagseftermiddagen, vilket gör att det är en liten fördel för Skövde när det gäller målskillnad.

Seger för Skövde mot Kungälv och sedan vinst mot ett avsågat och nedflyttningsklart Boden i den sista matchen, samtidigt som Kungälv förlorar mot VästeråsIrsta så passerar Skövde HF.

Nu är detta naturligtvis bara spekulationer, men definitivt inte omöjligt. Större under har skett.

Matchfakta

SHE

VÄSTERÅSIRSTA HF–SKÖVDE HF

31–24 (16-–13)

Mål: Västerås: Carolina Ingesson sju mål/8 avslut, Viola Paulsen 5/6, Malin Lundqvist 5/7, Johanna Hellgren 4/6, Ellen Göthlin 4/10, Viktor Högström Unell 2/4, Vilma Swedung 1/1, Martina Granberg1/1, Tilde Skog 1/2, Hannah Grytegård 1/3.

Målvakter: Josefine Hultberg Dahlgren 45 i räddningsprocent.

Mål: Skövde: Elma Örtemark 7/14, Nikoline Lundgreen 5/9, Melina Pilav 4/8, Ilda Kepic 3/7, Ida Eriksson 1/2, Marielle Lideskär 1/2, Natalie Wästefors 1/1, Nora Jaobsson van Stam 1/1, Edita Nukovic 1/2.

Målvakter: Josephine Nordström 32 i räddningsprocent, Viktoria Börjesson 24.

Utvisningar: Västerås: 3x2 min, Skövde: 3x2 min.

Domare: Sebastian Buck, Kenneth Cardell.

SLA-ligan: 3 = Elma Örtemark, 2 = Melina Pilav, 1 = Nikoline Lundgreen.

Artikeltaggar

Andreas LarssonElma ÖrtemarkHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.