Vandring runt Naturmarken

Publicerad:

Torsdagen den 4 mars gick 20 medlemmar från föreningen Aktiva seniorer, promenaden runt Naturmarken och upp till utsiktsplatsen vid Brandstorpsvägen, med utsikt över en del av ”brottet”. Vi samlades på Coops parkering och gick längs Södra Bergsvägens kant till starten för Naturmarken. Det var en lite kylig men solig morgon när vi startade. Under tiden vi promenerade fick vi njuta mer och mer av en härlig vårsol. Cementa iordningställde denna promenadled efter att brytningen av kalksten flyttats. Den öppnade i april 2015. Utmed promenaden kunde vi se hur brytningen på olika sätt gjort avtryck i naturen. Vi intog vår medhavda fika vid den iordningställda rastplatsen, med olika stenblock runt en eldstad.

De flesta i gruppen hade inte gått denna promenad och uttryckte att det finns mycket att upptäcka i närområdet. Vi får se fram emot att återkomma till platsen när det grönskat och vårblommorna visar sig. Nöjda efter att ha gått cirka 5 km, får vi se fram emot nästa promenad om en vecka på Billingen.

Artikeltaggar

FamiljLäsarnas

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare