Miljöministern svarar om sanering

Publicerad:

Miljöministern har svarat på frågan vad han ska göra för att främja PFAS-sanering.

Efter Försvarsmaktens återrapportering om dess åtgärder för förorenade områden, ställde riksdagsledamoten Betty Malmberg (M) en fråga till miljöministern.

Malmberg hänvisar till PFAS-föroreningen på Karlsborgs flygplats och undrar vilka åtgärder ministern avser vidta för att sanering av PFAS-förekomster vid dricksvattentäkter såsom Vättern ska kunna saneras på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) har svarat:

”Redovisningarna har nyss inkommit till Regeringskansliet och analyseras nu för att se vilka eventuella åtgärder som är lämpliga för att öka takten i åtgärdsarbetet och minska riskerna som områden förorenade med PFAS utgör.”

Han skriver att regeringen prioriterar arbetet med förorenade områden.

Artikeltaggar

KarlsborgMiljö

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare