Hoppa till huvudinnehållet

Miljöministern svarar om sanering

Publicerad:

Miljöministern har svarat på frågan vad han ska göra för att främja PFAS-sanering.

Efter Försvarsmaktens återrapportering om dess åtgärder för förorenade områden, ställde riksdagsledamoten Betty Malmberg (M) en fråga till miljöministern.

Malmberg hänvisar till PFAS-föroreningen på Karlsborgs flygplats och undrar vilka åtgärder ministern avser vidta för att sanering av PFAS-förekomster vid dricksvattentäkter såsom Vättern ska kunna saneras på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP) har svarat:

”Redovisningarna har nyss inkommit till Regeringskansliet och analyseras nu för att se vilka eventuella åtgärder som är lämpliga för att öka takten i åtgärdsarbetet och minska riskerna som områden förorenade med PFAS utgör.”

Han skriver att regeringen prioriterar arbetet med förorenade områden.

Artikeltaggar

KarlsborgMiljö

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.