Trandansen sänds live

Publicerad:
Från och med lördag kan man se trandansen på webben. Foto: Kent-Ove Hvass

De som önskar se tranorna vid Hornborgasjön uppmanas att planera in sitt besök till när det brukar vara färre besökare. I annat fall går det också att sitta hemma och titta på dansen via de webbkameror som kommer att sända live.

Trandansen brukar vara ett skådespel som lockar stora mängder åskådare. Men i år är det endast tranorna som får lov att trängas. Vi människor får dansa mer utspritt, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Därför kommer webbkameror att sända live från Trandansen via hemsidan Hornborga.com, så att alla kan få möjlighet att uppleva vårkänslorna vid Hornborga, även om man inte kan eller vill bege sig dit.

– Vi får nu uppleva ytterligare en speciell vår med pandemin. Vi behöver alla följa de restriktioner som gäller. Tranorna kan få trängas men vi behöver hålla avstånd till varandra även utomhus, säger Sofie Stålhand, föreståndare vid naturum Hornborgasjön.

De som vill göra ett fysiskt besök uppmanas att göra det när det är färre besökare på plats, i regel på vardagar samt morgnar och kvällar, skriver man i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHornborgasjönTrana

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare