Dags att öppna motionssimmet!

Insändare
PUBLICERAD:
Det är dags att man öppnar vår fina simhall igen med förbokning, uppmanar insändarskribenten. (Illustrationsbild.)
Foto: Filip Kowalski
Är det inte dags att öppna upp motionssimmet snart? Varför kan man inte coronaanpassa verksamheten i simhallen genom att man får förboka sitt besök i motionssimmet?

Det finns ingen logik i att simhallen är stängd, då det ändå pågår verksamhet där. Varför kan inte vi motionärer också få utnyttja simhallen? Det fungerar jättebra i andra kommuner att man får förboka sitt besök. Finns ingen forskning som tyder på att vatten och framförallt inte klorvatten, sprider smitta. Man har ju klor i vattnet för att ta död på mikroorganismer. Arena Skövde har även salt i sitt vatten och det gillar inte mikroorganismerna heller. Simhallen är tillräckligt stor för att man ska kunna hålla avstånd, det har aldrig varit trångt där, inte ens innan pandemin, även om man gått och simmat när det är som mest med folk.

Det går även att hålla avstånd i duschar och omklädningsrum, och det skulle även kunna gå att skärma av delar så man inte är för många på samma plats.

För mig som är rörlig kan jag göra annan träning istället för att simma, som att springa eller cykla. Men det är många som inte klarar det utan simning är deras enda sätt att motionera på, vattnet är snällt mot ömma leder. Varför tar ni bort det för dem som kanske behöver motionen mest? Tänker ofta på er som jag mött i simhallen som kanske har simningen som enda motionsform och som är där ofta, hur gör ni idag?

Nä, det är dags för smittskyddet att tänka om och tänka nytt. Man behöver inte ställa in, utan ställa om och det är dags att man öppnar vår fina simhall igen med förbokning!

Simmarn

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.