Sänkt hyra på Timmerlyckan

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
De boende på Timmerlyckan i Timmersdala får nu hyran sänkt rejält.
Foto: Tobias Larsson Franzén/arkiv
Hyrorna på Timmerlyckan i Timmersdala sänks. Det beror på att Skövdebostäder har blivit beviljade investeringsstöd för projektet.

Drygt 700 kronor för tvåorna och drygt 800 kronor för treorna. Så mycket sänks hyrorna per månad för de nybyggda lägenheterna på Timmerlyckan.

– Vi fick 3 958 500 kronor i investeringsstöd. Vi sökte pengarna för länge sedan och det var i en period när stödets vara eller icke vara var osäkert. Beslutet har därför dröjt, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder, till SLA.

”Oerhört glada”

Lägenheterna i Timmerlyckan började hyras ut för cirka ett år sedan. Grundhyran har fram till nu varit 8 975 kronor per månad för en tvåa och 9 575 för en trea. Det ändras till 8 200 respektive 8 700 kronor.

– Vi är oerhört glada att vi äntligen fått ett positivt besked. Det bidrar till att vi kan bygga prisvärda lägenheter där människor vill och kan leva och bo långsiktigt, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är hyresförändringen förhandlad med Hyresgästföreningen och gäller från och med 1 maj.

Monterar solceller?

Skövdebostäder ska nu utreda möjligheten att montera solceller på taken på Timmerlyckan. Om det är möjligt minskar behovet av att köpa el för driften och uppvärmningen.

För hyresgästerna på Timmerlyckan skulle det innebära ytterligare en sänkning av månadskostnaden. Hur mycket den sänkningen blir beror på den individuella förbrukningen.

– Att installera solceller där så är möjligt är helt i linje med våra högt uppsatta mål kring hållbarhet, berättar Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.