Uthyrningsstart för nya studentlägenheter

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Den 26 mars inleds uthyrningen av de nya studentlägenheterna på Kurorten.
Foto: Roland Svensson
132 studentlägenheter ska nu hyras ut. Den 26 mars går starten för uthyrningen av de nybyggda lägenheterna på Kurorten.

För att få skriva kontrakt på en av studentlägenheterna i det nya huset på Kurorten så behöver man vara antagen till Högskolan i Skövde.

– Vi förväntar oss ingen anstormning nu i mars eftersom antagningsbeskeden kommer först i juli. De som kan skriva kontrakt redan nu är studenter som pendlar, fortfarande bor hos sina föräldrar eller hyr någon annanstans men vill flytta till nytt, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder i ett pressmeddelande.

Kön avgör

Lägenheterna är ettor och tvåor och en etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden, två månader om året är hyresfria. Studentlägenheterna hyrs ut genom Skövdebostäders studentbostadskö.

Den 26 mars släpps lägenheterna för första gången och kommer ligga ute till den 29 mars. De lägenheter som inte bli uthyrda då läggs ut igen nästa vecka och så kommer det att fortgå tills alla lägenheter är uthyrda. Inflyttning är i augusti 2021, lagom till starten av höstterminen.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.