Hoppa till huvudinnehållet

Ibrahimovic tillbaka i SAIK: ”Bästa sättet”

Publicerad:
Amer Ibrahimovic lånas ut från Västerås SK till Skövde AIK under säsongen 2021. Foto: Erica Augustsson

Amer Ibrahimovic lämnade Skövde AIK för Västerås SK i superettan. Men innan seriespelet ens hunnit dra igång är han nu tillbaka i SAIK – på lån över 2021.

– Jag ser inte detta som en nedgradering, säger han till SLA.

Samuel Sörman och Amer Ibrahimovic gick båda från Skövde AIK till Västerås SK i vintras.

Seriepremiären i superettan närmar sig, men för Ibrahimovic blir det inget spel där i år.

22-åringen, som har IFK Skövde FK som moderklubb, är nu tillbaka i Skövde AIK på lån året ut.

– Det är en tuff konkurrenssituation på våra mittfälts- och wingbackplatser och i mina samtal med Amer har han uttryckt en önskan om avsevärt mer speltid för att kunna utvecklas vidare. Det är något jag inte kunnat lova honom som det ser ut i dag. Vi är överens om att en utlåning är det bästa sättet för honom att få speltid och en chans att ta nästa steg, säger VSK-tränaren Thomas Askebrand på klubbens hemsida.

Hyllas av VSK-tränaren: "Riktigt spännande"

Till SLA säger Ibrahimovic följande:

– Alla fotbollsspelare vill spela så klart och just i Västerås spelar de med trebackslinje vilket gör att det tar sin tid att komma in i det. Jag valde själv att jag i stället vill spela fler matcher än vad jag tror att jag hade fått göra där (med VSK).

– Jag ser inte detta som en nedgradering om man säger så. Jag ser det mer som en möjlighet att utvecklas ännu mer och ta nästa steg i min karriär, fortsätter han.

Ansluter direkt

Ibrahimovic anslöt till Skövde AIK redan på måndagen.

– Det känns bra. Kul. Och jag tror och hoppas att jag är spelklar till seriepremiären, säger han.

Tidigare SAIK-duo debuterade i Västerås SK

Den sker på lördag, på påskafton, när SAIK inleder seriespelet i Ettan södra med en hemmamatch mot Qviding.

– Jag har haft koll på SAIK hela tiden och kollat på matcherna. Det känns som att de spelar en fotboll som passar mig, även om det förstås kan ta tid att komma in i Linderoths (Tobias, ny tränare) sätt att spela. Men jag tror inte att det ska vara några problem.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicFotbollSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.