Hoppa till huvudinnehållet

Ny butikskedja öppnar i Skövde city: ”En bra och rolig etablering”

Publicerad:
Butikskedjan Normal öppnar en butik i Indiskas tidigare lokal på Storgatan till sommaren. En spännande och rolig nyetablering tycker Stefan Regstorp, Rapp fastigheter.
Butikskedjan Normal öppnar en butik i Indiskas tidigare lokal på Storgatan till sommaren. En spännande och rolig nyetablering tycker Stefan Regstorp, Rapp fastigheter. Foto: Anneli Malm

En ny butikskedja etablerar sig i centrala Skövde. Till sommaren slår butiken Normal upp portarna på Storgatan.

Det är en del förändringar på gång i Skövde centrum och nu är det klart med en nyetablering.

I lokalen där Indiska tidigare hade sin butik ska en ny butikskedja flytta in.

En dansk kedja

– Vi har skrivit ett avtal med en dansk kedja som heter Normal. Det är en kedja som finns på mellan 45 till 50 ställen i Sverige, säger Stefan Regstorp, fastighetschef Rapp fastigheter.

Enligt butikens hemsida säljer de normala varor till onormala priser. Det handlar om produkter inom personlig vård, hushållsartiklar och basvaror.

”Bra och rolig etablering”

– Det känns väldigt spännande och roligt att de vill satsa i Skövde. I detta fall handlade det om läget och vi är glada över att vi hade en lokal som passar deras behov. Vi tror att det kan göra att vi får in flöde av människor in i stan för det känns som en bra och rolig etablering.

Lokalen renoveras och ska vara klar till den 10 maj. Sen kommer butiken själva att inreda den utifrån sitt koncept.

Under våren öppnas även ett café, Jenny gelato café, på Storgatan.
Under våren öppnas även ett café, Jenny gelato café, på Storgatan. Foto: Anneli Malm

Ett café

På Storgatan där det tidigare låg en resebyrå öppnas ett café under våren.

– Vi har jobbat länge med Storgatan. Nu öppnar Normal till sommaren, lite längre fram på Storgatan öppnar ett litet café, Jenny gelato café och sen flyttar Styled By Me in i tidigare Demin och Friends.

– Hela den gatan på högersidan blir fulletablerad igen. Det blir en väldigt annorlunda och spännande mix som vi tror kommer att dra en ganska bred målgrupp.

Butikslokalen där Styled By Me är idag kommer att bli tom när butiken flyttar utmed samma gata.

– Det är ett väldigt bra läge på den lokalen och vi har inte tittat på intresset av att hyra ut än. Vi får se till att hitta en bra etablering där.

Artikeltaggar

Handel

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.