Kulturell påskpromenad för Teatervännerna

Läsarnas
PUBLICERAD:
A capella-gruppen Fyrtorn underhöll deltagarna i Teatervännernas påskpromenad i Boulognerskogen. Birgitta Livh och Ann Söderholm passade på att bjuda Birgitta och Bengt Wahlberg från Berg på kaffe och hembakta kakor.

Vad gör en teaterförening för sina medlemmar när teatersalonger är stängda och det inte går att arrangera föreställningar – ordnar en kulturell påskpromenad förstås! Det var precis vad Teatervännerna i Skaraborg gjorde veckan före påskveckan. Vänföreningen till Göteborgsoperans Skövdescen skulle i vår ha flyttat in i Skövde kulturhus och haft fullt program i den nya hemvisten Freja. Men som så mycket annat satte pandemin käppar i hjulet. Men som en kulturförening med många medlemmar som alla törstar efter teater och musik gäller det att vara påhittig och flexibel.

Påskpromenaden var en kombination av traditionell tipspromenad och en digital vandring. Deltagarna kunde välja mellan att få gångväg och frågor på papper eller följa rutten och tipsraden via sina smarta telefoner. 26 teatervänner hade hörsammat inbjudan och gick från Skövde kulturhus i den kyliga vårvärmen ner genom centrum och in i Boulognerskogen. Där väntade inte bara frågor utan även flera näringsbringande depåstopp. Dessa innehöll allt från pizzabitar, smarrigt fyllda kanapéer, påskmust och bubbelvatten till godisbitar.

Vid det sista stoppet bjöds inte bara på kaffe, te och hembakade kakor. Där, i paviljongen vid högskolestudenternas kårhus, möttes de även av a capella-gruppen Fyrtorns värmande skönsång. Och väl tillbaka vid Kulturhuset, efter en cirka timslång promenad, lämnades de ifyllda tipsraderna in och ett antal kulturvandrare kunde också känna sig extra lyckligt lottade då de gick ifrån evenemanget med en vinst som de vunnit på sitt startnummer. Ett särskilt pris gick naturligtvis också till den som hade flest rätt på tipspromenaden och dessutom gissat närmast antal godisägg som utgjorde utslagsfrågan.

Söndagen den 18 april planerar Teatervännerna en bilburen ”vårpromenad” i det fagra Skaraborg i väntan på att kultursverige förhoppningsvis ska öppna upp till hösten.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.