PRO Skövde på tipspromenad i Boulogner

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Göran Hermansson

Den 31 mars var 19 PRO:are i Skövde på sin första tipspromenad 2021. Start vid PRO-gården. Med hänsyn till reglerna kring pandemin delades deltagarna in i mindre grupper. I tipspromenaden ingick 12 frågor med vandring kring Boulognersjön.

I tipspromenaderna med kulturinslag samverkar vi med ABF. Vid första vandringen ingick besök på Nationalmuseums utställning i ”Tuben”. Nationsmuseum startade 28 juni 1792.

Boulognerskogen, även kallad Boulogner, är en park i stadsdelen Östermalm. Parken är uppkallad efter Bois de Boulogne i Paris. Den sträcker sig från järnvägen i väster till Gamla sjukhuset i öster och från Hjovägen i norr till Kavelbrovägen i söder. Boulognerskogen blev stadspark 1875. Efter stationsbygget 1859 kallades en del av området fortfarande för "prästens fårahage", men eftersom Skövde kommit att kallas "Lilla Paris", så kom namnet Boulognerskogen till efter hand.

Flest rätt på frågorna hade Carin Sköld, Guje Schneider och Elisabeth Carlström alla med 10 rätt.

Efter tipspromenaden blev det ”fika” på Rådhuset/glashuset. Nästa tipspromenad blir onsdagen den 7 april med start från PRO-gården.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.