Trippel för SPF Elin

Läsarnas
PUBLICERAD:
SPF Elin-medlemmar vid Axevalla hus.
Foto: Britt-Mari Ejdebäck

Trippelarrangemang för SPF Seniorerna Elin, har det varit under tio dagar. Det började en solig vårmorgon med promenad från Billingehov utmed Karstorpssjön förbi Skas och Finnhovi innan man kom ut på norra Ryds ängar där brukshundsklubben har sin verksamhet med bl.a. valpkurser som startar i påskhelgen.

Promenaden fortsatte sedan upp till norra Ryds ängar där man tog paus och fikakorgarna kom fram. Efter en stunds vilande i solskenet så tog man sig ut på Rånnavägen och via Karstorps östra sida tillbaka till utgångspunkten Billingehov.

Några dar senare var det cykeltur med Roland och Kurt som ciceroner till Mölltorps gård där ”Curre” berättade om rödskifferns vara och icke vara på ett muntert sätt och fick svara på vetgiriga frågor från deltagarna. Därefter gick turen vidare över 26:an innan vi kom in på små skogsvägar i norra Rydskogen där man passade på att inmundiga kaffe med dopp, varpå färden till startplatsen började.

Tisdagen i påskveckan tog man till bilarna för resa till Axevalla hed där man parkerade vid Valle-hemmet för att påbörja en promenad till Axevalla hus för att beskåda ruinerna av den en gång så ståtliga borgen. Väl framme vid ”borgen” kåserade Gunnar och Bosse om den en gång storartade borgen, som sedermera fick släppa till sina bastanta stenväggar när kyrkorna i häradet skulle byggas. Skärvs kyrka fick mycket av sin byggnadssten från Axevalla hus.

Efter en stunds trevlig samvaro var det dags för uppbrott och på färden tillbaka till starten tog vi en långpromenad runt hela ”heden” denna blåsiga men soldränkta förmiddag.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.