Hoppa till huvudinnehållet

Larsson: "Det är det enda som betyder något"

Publicerad:
Skövde HF:s tränare Andreas Larsson kunde jubla efter segern i den första kvalmatchen till SHE mot HK Aranäs.
Skövde HF:s tränare Andreas Larsson kunde jubla efter segern i den första kvalmatchen till SHE mot HK Aranäs.

HK Aranäs bjöd tufft motstånd och pressade Skövde HF hela vägen i den första kvalmatchen till SHE.

– Vi är glada för segern. Det är det enda som betyder något, säger Skövde HF:s tränare Andreas Larsson efter 26–22-vinsten i Kungsbacka.

Skövde HF svarade inte för någon perfekt match i Kungsbacka Sporthall.

HK Aranäs bjöd upp till hård kamp och matchen levde ända in i slutminuterna.

Det kryllade av tekniska fel i matchen. Totalt 37 och Aranäs gjorde sig skyldiga till 21 av dessa medan Skövde noterades för 16.

Det var tydligt att det var mycket som stod på spel i den första kvalmatchen till SHE.

– Vi är glada för segern. Det är alltid svårt mentalt med den här typen av matcher. Det är väldigt mycket som står på spel. Segern är det enda som betyder något, säger Skövde HF:s tränare Andreas Larsson efter 26–22 på långfredagen.

"Hade kunnat vinna med 15 bollar"

Skövde HF fick en smakstart och tog befälet om matchen men det skiljde "bara" tre mål som mest i den första halvleken.

– Jag känner att vi har möjlighet att köra matchen under de första tio minuterna. Den farten har vi men vi bränner en del lägen, gör enkla misstag bakåt och de gör enkla mål på oss. Vi får enkla mål och de gör mål på våra misstag. Aranäs kommer efter och får massa utvisningar. Om vi hade kunnat behålla den farten i andra halvlek hade det inte varit några bekymmer men det smyger sig in en osäkerhet hos spelarna och satsningarna är lite sämre, säger Andreas Larsson.

Skövde HF vann första ronden i kvalspelet

Han är självsäker efter segern trots att Aranäs hade flera chanser att krympa Skövdes ledning till blott en boll efter paus och sätta ordentlig press på hans gäng.

– Vi hade lika gärna kunnat vinna med 15 bollar. Jag känner att det borde ha varit det men alla är lite tveksamma, rädda och försiktiga. Vi bränner straffar och skjuter utanför samtidigt som de testar på olika försvarsspel. De hade fyra olika försvarsspel i första halvlek och sedan kör de sju mot sex framåt och fick till det hyfsat, fortsätter Larsson.

Skövde HF fick jubla i den första kvalmatchen till SHE. HK Aranäs bjöd tufft motstånd men lyckades inte välta Skövde HF över 60 minuter.
Skövde HF fick jubla i den första kvalmatchen till SHE. HK Aranäs bjöd tufft motstånd men lyckades inte välta Skövde HF över 60 minuter. Foto: Oscar Rickstrand

"Har några överraskningar"

I ett kvalspel handlar det bara om att vinna matcher och nu har Skövde tagit ledningen med 1–0 i matchserien som avgörs i bäst av fem.

– Vi hade kunnat dra ifrån i början av matchen men nu blev det en annan matchbild. Vi är i förarsättet hela tiden och det är det viktiga. Det var viktigt att sätta den första matchen.

Finns det någon chans att ni släpper det här?

– Det är handboll så chansen finns alltid men jag ser inte det framför mig. Vi ska försöka steppa upp och spela lite bättre. Vi kanske också har några överraskningar till Aranäs i nästa match men det handlar om att vi måste gå för det i hela matchen. Det gör vi inte i den här matchen när det tyvärr smyger sig in någon osäkerhet. Det viktiga är att vi vinner även om det var lite för jämnt för min smak men segern är det enda som räknas, resonerar Andreas Larsson.

Tufft spel i första kvalmötet: "Skillnad på nivå mellan lagen"

Nästa match spelas i Idrottshallen i Skövde på tisdag. Sedan väntar en ny match i Idrottshallen nästa helg. Aranäs måste vinna någon av sina bortamatcher för att matchserien ska återvända till Kungsbacka. Annars har Skövde HF säkrat nytt kontrakt i SHE.

Matchfakta

Kval till SHE, Match 1 i bäst av 5:

HK ARANÄS–SKÖVDE HF

22–26 (12–15)

Mål: HK Aranäs: Alexandra Lundström 5, Emelie Batista 4, Johanna Zaman 4, Jessica Ahlert 3, Sanna Andreasson 2, Ellen Davis 1, Tilda Palm 1, Ida Espling Ek 1, Amina Jasarevic 1.

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 8, Elma Örtemark 4, Edita Nukovic 3, Fanny Elovson 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Marielle Lideskär 2, Ilda Kepic 2, Natalie Wästefors 1, Moa Andersson 1.

Utvisningar: HK Aranäs: 6x2 Minuter. Skövde HF: 2x2 Minuter.

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm.

Publik: Ingen.

SLA-ligan: 3= Nikoline Lundgreen. 2= Elma Örtemark. 1= Josephine Nordström.

Skövde HF leder med 1–0 i matcher.

Artikeltaggar

Andreas LarssonHandbollHK AranäsSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.