Hoppa till huvudinnehållet

Larsson: ”Överraskar hela tiden som han håller på”

Publicerad:
Till vänster: Andreas Larsson. Till höger: Magnus Ferdinandsson.
Till vänster: Andreas Larsson. Till höger: Magnus Ferdinandsson. Foto: Oscar Rickstrand

HK Aranäs och tränaren Magnus Ferdinandsson siktade på att överraska men föll igen mot Skövde HF.

– Jag vet inte vad det skulle vara. Det kändes som att han spelade ut hela boken förra matchen, säger Skövdetränaren Andreas Larsson efter 33–24-segern.

Skövde HF besegrade HK Aranäs för andra gången.

I returmötet i Idrottshallen blev det en tydligare Skövdeseger än i Kungsbacka (26–22) på långfredagen.

– Jag tycker att vi gör det mesta bättre, framför allt står vi mycket bättre i försvaret i första halvlek och sedan fortsatte vi att göra det även i början av andra halvlek. Vi är lugna och kalla i allt vi gör, säger Skövde HF:s tränare Andreas Larsson.

SLA Sportpodd: Avgörandet, Willes val och Teddy Bergqvist

Ryckte efter paus

Hemmalaget ledde med 12–8 i halvtid och sprang sedan ifrån direkt efter paus. Skövde HF ledde med elva bollar som mest och hade tidigt avgjort matchen.

Tränaren Andreas Larsson var efteråt irriterad över en period i andra halvlek.

– Tyvärr har vi en period i matchen bakåt där jag håller på att bli galen. Vi släpper tyvärr in fem, sex mål för mycket. Treorna i försvaret kommer inte ut. Det är inte schysst mot målvakterna. Jag skriker och byter försvar och då fungerar det två försvar men sedan står de och hänger igen. Som helhet tycker jag att spelarna gör en bra insats även om jag är lite sur över försvaret i den andra halvleken. Vi ska inte släppa in över 20 mål i den här matchen, säger han.

Lagkaptenen visade vägen – satte alla skott
Jubel i Skövde HF efter en ny seger mot HK Aranäs. Nu är Skövde HF bara en seger ifrån nytt kontrakt i kvalspelet till SHE.
Jubel i Skövde HF efter en ny seger mot HK Aranäs. Nu är Skövde HF bara en seger ifrån nytt kontrakt i kvalspelet till SHE. Foto: Oscar Rickstrand

Endast seger räknas

I ett kvalspel är segern det enda som räknas.

– Det är skönt. Vi visar att vi är starka, att vi spelar bra men jag önskar bara att vi kunde göra det i hela matchen för att verkligen visa på skillnaden. Vi är ytterligare ett snäpp bättre men visar inte riktigt det på grund av att vi inte jobbar klart helt, fortsätter Larsson.

Aranäs utan chans

Gästernas tränare Magnus Ferdinandsson hade hoppas överraska men HK Aranäs var totalt chanslöst i den andra matchen.

– Han överraskar hela tiden som han håller på. Jag har aldrig sett någon som gör så många olika grejer i en match. Det är enpunkt, tvåpunkt och spel sju mot sex. Det är klart att vi har bättre spelare på position för position men sedan har de flera riktigt duktiga spelare, säger Andreas Larsson och utvecklar:

Skövde HF har skaffat sig tre matchbollar efter ny kvalseger

– Som lag och som helhet är vi bättre och har bättre spelare. Då blir det svårt när de går ut med en tvåpunkt för då blir det ytor för en del spelare som är duktiga på att lösa det. Jag vet inte vad det skulle vara för en överraskning. Det kändes som att han spelade ut hela boken i förra matchen.

Nu har Skövde HF skaffat sig tre matchbollar och har chansen att avgöra på lördag när match tre spelas i Idrottshallen.

– Jag tänker att vi måste gå all in på lördag. Vi märker att så fort vi ger dem lillfingret så kommer dem. Det är ett riktigt krigarlag och det finns mycket kvalitet i laget men som lag är vi bättre. Jag hoppas att vi kan komma upp i samma nivå och helst lite till.

Matchfakta

Kval till SHE, mach 2 i bäst av 5:

SKÖVDE HF–HK ARANÄS

33–24 (12–8)

Mål: Skövde HF: Elma Örtemark 7 mål/11 avslut, Nora Jakobsson van Stam 6/6, Nikoline Lundgreen 5/7, Edita Nukovic 4/5, Marielle Lideskär 3/5 Fanny Elovson 3/4, Ilda Kepic 2/3, Hannele Nilsson 2/3, Moa Andersson 1/2.

Målvakter: Josephine Nordström 5 räddningar/22 skott, 23 i räddningsprocent, Viktoria Börjesson 3/10, 30 procent.

Mål: HK Aranäs: Anna Heed 7 mål/11 avslut, Alexandra Lundström 4/11, Ellen Davis 3/4, Tilda Palm 3, Emelie Batista 2/4, Johanna Zaman 2/3, Sanna Andreasson 1/1, Louise Karlefeldt 1/3, Amina Jasarevic 1/2.

Målvakter: Maja Wahlgren 5 räddningar/15 skott, 33 i räddningsprocent, Lisa Karlsson 4/16, 25 procent.

Utvisningar: Skövde HF: 2x2 Minuter. HK Aranäs: 2x2 Minuter.

Domare: Andreas Isén och Johan Larsson. Publik: Ingen.

SLA-ligan: 3= Nora Jakobsson van Stam. 2= Elma Örtemark. 1= Edita Nukovic.

Skövde HF leder med 2–0 i matcher.

Artikeltaggar

Andreas LarssonHandbollHK AranäsSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.