The Ark gästar Törebodafestivalen 2022

Musik
PUBLICERAD:
Precis som inför årets festival blev The Ark första akten att presenteras även inför Törebodafestivalen 2022.
Den 17 mars kom beskedet att Törebodafestivalen inte blir av i sommar utan skjuts fram till 2022.
Nu har de första artisterna för nästa års festival presenterats, och nej det är inget aprilskämt.

Eftersom att risken var stor att Törebodafestivalen skulle ställas in i år valde man att endast presentera två artister inför festivalen 2021. Först ut var The Ark och därefter presenterades även Magnus Uggla som en av akterna som skulle gästa sommarens stora tillställning. Men sedan ställdes festivalen in.

Alla The Ark-fans som trodde sig missa chansen att se ett av Sveriges största band i Töreboda kan nu skratta sig lyckliga. Bandet meddelade under torsdagen att de flyttar fram sin återföreningsturné ytterligare ett år och redan nu står det klart att The Ark, som första band ut i startfältet, kommer till Törebodafestivalen 2022.

– De var ju bokade för årets festival men när vi nu fick flytta fram festivalen till nästa år känns det oerhört skönt att vi fick chansen att vara med på The Arks återtåg 2022. Alla har väntat på att de ska återförenas, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

– Det känns extra kul eftersom de har varit här två gånger tidigare och i stort sett slog igenom i Töreboda 2003.

Bandet skriver på sin Facebook: "Det är oerhört ledsamt att tvingas inse att den planerade reunion-turnén inte kommer att kunna genomföras i år heller. I likhet med andra i vår situation har vi beslutat att sikta på nästa sommar istället. Vi hoppas ni längtar lika mycket som vi gör och att ni följer med oss in i 2022. Var försiktiga och ta hand om varandra så länge!”

The Ark äntrar festivalscenen torsdagen den 7 juli 2022.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.