Till minne

Familj
PUBLICERAD:

Sven-Erik Karlsson

2015 möttes jag och Sven-Erik på Second Hand och det var väl passande, eftersom vi båda var lite kantstötta och lite till åren komna. Vi fann varann direkt och i mer än fem år har jag haft lyckan av att få ha Sven-Erik som min följeslagare. Vi hade samma bakgrund, vuxit upp i arbetarklassen, men ändå har vi alltid haft tak över huvudet, fått mat i magen, en varm säng att krypa ner i på kvällen och vi slapp bli indragna i kriget som rasade runt i världen.

Våra arbetsliv startade tidigt. Redan vid 15 års ålder fordrades det att man skulle klara sitt uppehälle, men då fanns det jobb åt alla och vi behövde aldrig uppleva den förkrossande känslan av att vara arbetslös. Båda vidareutvecklade vi oss på fritiden så att vi kunde få utnyttja våra förmågor till arbetslivets fromma. Vi hade även med oss en stor respekt och passion till moder natur och otaliga blev besöken ut till skog och mark för att avnjuta vackra vyer, vindarnas sus i tallarnas kronor och av blåbären på marken.

För mig framstod Sven-Erik som en idealisk förebild för det manliga släktet. Sven-Erik hade ett stort rättspatos. Han var en rakryggad, kärleksfull person som hade en stark känsla för vad som var rätt och fel och som ansåg att alla vi människor hade samma värde. Han ville så gärna hjälpa till att ändra på det penninghungrande digitala samhället som nu råder, där barn far illa och ungdomar saknar framtidstro. Han ville återinföra den solidaritet som tidigare fanns och som var hans motto – vi ska värna om varandra - och han kände väldigt starkt för de svaga i samhället och stöttade kontinuerligt de olika organisationer som arbetar för alla världens barn.

När han väl kom i kontakt med det digitala Facebook blev han mycket lycklig. Där kunde han förmedla sina tankar och känslor till andra – bland annat genom sina inlägg på Hjo-gruppen. Sven-Erik var en fighter som brann för sin tro på att man med kärlek, omtanke och fint samarbete skulle kunna förändra världen och ge oss en lyckligare tid här på jorden. Och han hade rätt – störst av allt är kärleken.

Sven-Erik lämnar ett stort tomrum efter sig här i Hjo – han kommer att saknas oss.

Jag tackar för den han var och för allt gott han gett. Vila nu i frid kära Sven-Erik.

Inger Tireland

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.