Hoppa till huvudinnehållet

Besked om planerade lopp: ”Ingen överraskning”

Publicerad:
Ett vanligt år kryllar det av unga löpare på Billingen på onsdagskvällarna. Nu blir det en virtuell variant av Terrängproppen även under våren. Foto: Johan Espefält

Likt under hösten blir det en virtuell variant av Terrängproppen i vår. Däremot ställs Skövdeloppet in, men för Billingen Trail lever hoppet fortfarande.

För andra året i rad tvingas det planerade Skövdeloppet i mitten av april att ställas in. Det var inget oväntat besked, om än ett tråkigt sådant menar Stefan Karlsson i arrangörsklubben IFK Skövde Friidrott.

– Vi har väl anat länge att det skulle bli så här. I förra veckan kom det besked från Svenska friidrottsförbundet om att det fortsatt inte tillåts några tävlingar, säger han och fortsätter:

– Det kom inte som någon överraskning direkt. Men vi gråter inte över det – det kommer andra tävlingar framöver.

En sådan tävling är förhoppningsvis Billingen Trail. Datumet för det loppet är satt till den 12 juni och där planerar Skövdeklubben ännu för start.

– Vi räknar med det. Det mesta är klart i planeringen och det är under kontroll. Där är det inte heller riktigt samma tävlingsmoment som i Skövdeloppet, så man kan utan problem köra flera olika starter, säger Karlsson.

Virtuell Propp även i vår

En sak är i alla fall helt klart: Terrängproppen blir av i år.

Likt förra året kommer de yngsta löparna få möjlighet att springa av sig på Billingen under våren.

– Planen är att ha banmärkningen uppe till nästa fredag (den 16 april). Då ska man kunna börja springa Proppen, och då är det den korta banan på en kilometer som gäller, säger Karlsson.

Precis som under hösten 2020 kommer det att genomföras virtuellt. Deltagarna registrerar sig digitalt via en mobilapp som nås via klubbens hemsida och springer på valfri tid.

– De som deltog i höstas tyckte att det fungerade bra.

För att erhålla en medalj krävs minst sex fullföljda lopp under två månader.

– Det är lite mer än tidigare, men vi har inte gjort det så för att det ska bli svårare, utan bara för att man ska komma ut lite mer.

Artikeltaggar

FriidrottIFK Skövde FIKTerrängpropagandan

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.