Hoppa till huvudinnehållet

Osäkert kring fotbollscuperna: ”Inte jätteoptimistiska”

Publicerad:
Ännu är inga beslut fattade, men det ser mörkt ut för såväl Skadevi cup som Ulvacupen den här sommaren.
Ännu är inga beslut fattade, men det ser mörkt ut för såväl Skadevi cup som Ulvacupen den här sommaren. Foto: SLA ARKIV

2020 var de inställda arrangemangens år. Exakt hur mycket som ställs in i år återstår att se. Både Skadevi cup och Ulvacupen ligger hur som helst i riskzonen.

– Det är en stor osäkerhet, säger Per Larsson i IFK Skövde FK.

Sommaren närmar sig, och så även de tänkta fotbollscuperna i Skövde. Men det ser inte speciellt ljust ut, varken för Ulvåkers IF:s Ulvacupen i mitten av juni eller för IFK Skövde FK:s Skadevi cup i början av juli.

SLA har kollat läget med båda arrangörsklubbarna, men några konkreta svar går inte att få i nuläget.

IFK Skövde FK meddelar att det kommer att ta ett beslut om Skadevi cup i mitten av maj.

– Den stora utmaningen som vi ser att vi måste jobba med är login. Vi kommer behöva sprida ut de övernattande lagen på skolorna på ett annat sätt än förut och där beror det lite på vilken tillgång till salar vi har. I väntan på besked har vi infört ett maxtak på 140 övernattande lag. Tidigare år har vi haft drygt 300 deltagande lag varav 200 övernattande, säger Per Larsson, klubbchef i IFK Skövde FK.

– Det är en stor osäkerhet och det kommer en hel del frågor från föreningar. Vi försöker förekomma lite och lägga ut information om vad som händer, men just nu vet vi inte så mycket. Hoppet står till vaccinet och att trycket på sjukvården går ner, fortsätter han.

Om det inte går att genomföra cupen som tänkt i början av juli finns det en liten chans att den flyttas framåt i tiden.

– Vi tittar på den möjligheten. Men det är en ganska stor apparat att flytta en så stor cup. Det är inte helt enkelt, säger Larsson.

"Inte jätteoptimistiska"

Inte heller Ulvåkers IF kan i dagsläget ge något rakt svar på vad som händer med Ulvacupen i mitten av juni.

– Vi följer utvecklingen, både vad gäller restriktioner och även lite kring hur andra cuper agerar. Men vi är väl inte jätteoptimistiska till att vi ska kunna genomföra, säger Mattias Frisk, ordförande i Ulvåkers IF.

Senast nästa söndag, den 18 april, ska ett beslut om Ulvacupen vara fattat.

– Arbetsmodellen just nu, utan att säga att det är beslutat, är att vi ställer in. Men det är lite beroende på restriktionsläget, säger Frisk och fortsätter:

– Ser vi en kraftig förbättring, men att det fortfarande inte är en möjlighet att köra i juni så kanske vi flyttar fram cupen. Flytt finns med i tankarna men då måste det ha hänt såpass mycket att vi kan tro på det. Men ser det ut som nu så ställer vi in.

Artikeltaggar

FotbollIFK Skövde fotbollSkadevi CupUlvacupenUlvåkers IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.