Vi säger nej till dåliga idéer

Insändare
PUBLICERAD:
För oss moderater är det viktigt att lyssna och prata med alla politiker och sedan röstar vi ja till det som vi tror på – oavsett varifrån idén kommer, menar Mikael Faleke (M) i sin replik.
Foto: Anita Enocksson
Replik.

I en insändare i SLA 6 april med rubriken "Vi har demokrati i Sverige" påstår ”Realisten” att övriga partier i Tibro har som gemensamt mål att rösta nej till SD:s förslag bara för att de kommer från SD.

Det är inte sant. Vi i Moderaterna har flera gånger röstat ja till idéer från SD. Nu senast så föreslog jag exempelvis att vi skulle rösta ja till förslaget om att underlätta blodgivning på arbetstid och övriga partier står nu bakom detta.

Vi moderater har även ställt oss bakom andra förslag från SD, exempelvis rättigheten för personer med LSS-boende att få kontaktperson.

För oss moderater är det viktigt att lyssna och prata med alla politiker och sedan röstar vi ja till det som vi tror på – oavsett varifrån idén kommer.

Men precis som ”Realisten” skriver så har vi röstat nej flera gånger. Och det beror på att vi tycker det varit dåliga idéer som i flera fall inte är tillåtna enligt svensk lag. Exempelvis har vi röstat nej till lokalt slöjförbud i Tibro, till lokalt tiggeriförbud i Tibro samt till att generellt kunna sätta upp övervakningskameror.

Det här är demokratins spelregler, ibland lyckas vi övertyga de andra partierna om att idéer är bra, ibland inte. Vi moderater har lämnat in massor av förslag den senaste mandatperioden. De flesta har röstats ner av den styrande vänstermajoriteten (S, C och L) – ofta med stöd av SD. Men inte gnäller vi för det. Så funkar demokratin.

Mikael Faleke (M), Tibro

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.