Varning för mycket hårda vindbyar

Väder
PUBLICERAD:
SMHI har gått ut med en klass 1-varning i Västra Götaland för mycket hårda vindbyar under fredagen.

Varningen gäller under fredagseftermiddagen och i hela Västra Götalands län.

Det beräknas råda sydvästlig vindbyar på ända upp till 21-23 m/s.

Definition för Varning klass 1 mycket hårda vindbyar:

Vindbyar från 21 m/s upp till 25 m/s. Grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan innebära problem för höga fordon. Om prognosen ändras till 25 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.