Vad avgör om en idé är dålig?

Insändare
PUBLICERAD:
Moderaterna i Tibro går inte i takt med partiet i viktiga frågor där Moderaterna på riksnivå vill angripa kriminalitet, menar företrädare för SD i Tibro.
Foto: Anita Enocksson
Replik till Mikael Faleke (M) i SLA 8/4.

I ett debattinlägg säger Mikael Faleke att Moderaterna säger nej till dåliga idéer. Ett intressant påstående som vi naturligtvis måste bemöta. Vi kan konstatera att Moderaterna i Tibro inte går i takt med partiet i viktiga frågor där Moderaterna på riksnivå vill angripa kriminalitet. En följdfråga är därför oundviklig, har även Moderaterna på riksnivå dåliga idéer?

Vi vill passa på att förtydliga våra ställningstaganden för Faleke.

Sverigedemokraterna vill ha ökad kameraövervakning på platser i kommunen där det förekommer hot, våld eller skadegörelse. Detta för att polisen snabbt och effektivt skall kunna identifiera gärningsmän. Men lika viktigt är att skapa en trygg miljö för kommunens invånare. Ett färskt exempel där kameraövervakning hade varit till stor nytta är branden vid nya Baggeboskolan.

Sverigedemokraterna vill också införa tiggeriförbud i kommunen. Inte för att ”straffa” de som sitter utanför Ica, utan målet är att bekämpa internationella kriminella nätverk. Det skadar inte att lyfta blicken en aning och se sambanden mellan grov internationell kriminalitet och det som sker lokalt i kommunen. Det är väldokumenterat hur internationella kriminella nätverk ägnar sig åt människohandel, där bland annat tiggare är en del i den affärsverksamheten. Det förekommer även handel med unga män som tvingas till slavliknande arbetsvillkor inom bland annat transport och byggbranschen. Polisen har även gjort flera uppmärksammade tillslag mot omfattande sexhandel runt om i landet där unga kvinnor, bland annat från Rumänien, tvingats att sälja sex.

Det här är en omfattande internationell verksamhet där människor i stark beroendeställning fungerar som handelsvaror. Lever man i tron att Sverige, Skaraborg och Tibro är undantaget den marknadsplatsen har man dålig omvärldskontroll. Vi Sverigedemokrater lägger fram förslag för att öka medborgarnas trygghet och vi gör allt i vår makt för att begränsa de kriminellas framfart i samhället. Att begränsa utrymmet för de som ägnar sig åt kriminalitet eller förtryck av kvinnor, vilket också faller in under brottsliga handlingar, är något som vi prioriterar. Att Faleke kallar det för dåliga idéer får stå för honom. Vi välkomnar dock alla som vill sluta upp i kampen mot kriminalitetens fula tryne var helst det dyker upp.

Åse Nicklasson och Thomas Morell

Sverigedemokraterna i Tibro

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.