Hoppa till huvudinnehållet

Förslag om beachvolleyplan vid Stationsbadet rör upp känslor

Publicerad:
Stationsbadet kommer upp för beslut i kommunfullmäktige på måndag.
Stationsbadet kommer upp för beslut i kommunfullmäktige på måndag. Foto: Anita Enocksson

Kommunfullmäktige besvarar måndag den 26 april ett medborgarförslag om att skapa en beachvolleyplan vid Stationsbadet i Fagersanna. Kommunstyrelsen har ställt sig positiv och föreslår att fullmäktige öronmärker 100 000 kronor.

Som SLA berättade i lördagens tidning föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige ger kultur och fritidsnämnden i uppdrag att anlägga en beachvolleybollplan vid Stationsbadet i Fagersanna.

KS föreslår att arbetet påbörjas snarast och att kostnaden på runt 100 000 kronor får belasta kultur- och fritidsnämndens investeringsanslag för friluftsområden och bad.

En del av Stationsbadet som inte syns från parkeringen.
En del av Stationsbadet som inte syns från parkeringen. Foto: Anita Enocksson

Medborgarförslaget uppmärksammas nu i Facebookgruppen ”Fagersanna Ransberg samverkan”. Förslaget har skapat oro hos en del Fagersannabor som besöker denna stranden för att slippa stök från just volleybollplaner.

En ortsbo som önskar vara anonym skriver i ett mejl till SLA att hen är bestört över kommunstyrelsens förslag.

En härlig oas som många tog tåget till förr.
En härlig oas som många tog tåget till förr. Foto: Anita Enocksson

”En skiss med en inritad plan gör att man luras att tro att planens storlek inte upptar mer än en liten bit av gräsmattan. Tyvärr verkar det som att ingen ritat en skalenlig ritning där man kan se hur stor del av gräsmattan som skulle tas i anspråk, vilket uppgår till närmare 2/3. 15x25 m behövs för att anlägga en plan enligt råd från svenska volleybollförbundet till kommunen. Att lägga en plan i skuggan är ju ingen god idé. Vem vill spela beachvolleyboll i skuggan?”

Stationsbadets faciliteter.
Stationsbadets faciliteter. Foto: Anita Enocksson

Gynna spontanidrott

Att kommunen anser att en beachvolleyplan skulle gynna spontanidrottandet ser meljskrivaren som en ”naiv inställning” och betonar att det istället blir färre som kan vistas på stranden för bad lek och simning om förslaget sätts i verket.

”Ska planen sedan läggas enligt den bästa solplaceringen med ena kortsidans hörn mot norr blir det nästan hela gräsmattan. Är vi medvetna om konsekvenserna detta medför och vill vi detta? Är det en beachvolleybollplan till som vi saknar i Fagersanna?

Och vidare:

”Att det nu dyker upp 100 000 kronor för något som en beachvolleybollplan är lite märkligt när det saknats pengar för annat underhåll i Fagersanna, exempelvis tennisplan och lekplats.”

Artikeltaggar

FagersannaNyheterÖrlenPolitikTibroTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.