Stoppa högljudd musik från bilar även i Tibro

Insändare
PUBLICERAD:
I Tibro har det spelats hög musik från ungdomarnas EPA-traktorer hela vintern, och hur ska det då inte bli till sommaren, undrar insändarskribenten. Illustrationsbild.
Foto: Anna Nyberg
Läste i SLA den 14 april att Hjo kommun föreslogs ändra sina lokala ordningsföreskrifter så att högljudd musik från bilar blir förbjudet. Jag tycker att Tibro kommun borde införa ett liknande förbud.

Här har det spelats hög musik från ungdomarnas EPA-traktorer hela vintern, och hur ska det då inte bli till sommaren? Jag vet inte om ungdomarna kanske tävlar sinsemellan om att ha bäst musikanläggning i sitt fordon, men när de ställer sig på Baggeboskolan så ekar musiken över hela Hörnebo, långt bort till området runt fotbollsplanen. Och när de åker på Kyrkefallavägen fram och tillbaka så hör man musiken inomhus även om man sitter och tittar på TV. Första gången jag hörde detta så undrade jag vad som försiggick. Stängde av TV:n och trodde att grannarna hade fest, och när jag öppnade altandörren så kunde man tro att det var nån rockkonsert som pågick i kvarteret. Vi pratar inte om någon "normal" hög musik som nån gång per år kanske hörs från studentfester i grannskapet, utan detta är onormalt högt. Ungdomarna har riktigt kraftfulla musikanläggningar i sina fordon.

För ett tag sedan läste jag i SLA att Tibro kommun saknade föreskrifter om fyrverkerier men att dessa skulle ses över. Ska Tibro införa regler kring fyrverkerier så hoppas jag de i samma veva kan införa ett förbud mot störande högljudd musik precis som Hjo kommun.

Hörnebo-bo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.