Säsongspremiär för Hittaut - 76 checkpoints att leta efter

Fritid och livsstil
PUBLICERAD:
På lördag startar Hittaut upp för säsongen.
Foto: Anna Warner
Med start på lördag kan Skövdeborna återigen bege sig ut och leta efter checkpoints i friskvårdsaktiviteten Hittaut.

Efter två års uppehåll i Skövde startade IF Hagen, kommunen och Next Skövde upp Hittaut igen förra året, tillsammans med sponsorer och samarbetspartners. Det blev en succé, med 3 227 registrerade deltagare, vilket gjorde att Skövde blev 11:e bästa Hittaut-ort i landet.

Nu är det dags igen, skriver arrangörerna (IF Hagen, OK P4, Skövde kommun och Next Skövde), i ett pressmeddelande.

Delar ut kartor

Med start på lördag, den 24 april, finns det möjlighet för allmänheten att leta efter checkpoints, som består av en uppsatt stolpe med en bokstavskod. Om man vill ha chans att vinna sponsrade priser måste man aktivera koden på sitt Hittaut-konto. Man kan orientera sig med hjälp av en fysisk karta som kommer att delas ut vid Hagenstugan på Billingen under lördagsförmiddagen. Övriga tider finns den att hämta bland annat i brevlådor utanför Turistcenter och Hagenstugan. Man kan också ladda ner Hittaut-appen till sin telefon.

150 checkpoints

Till att börja med handlar det om 76 checkpoints som kommer att finnas utplacerade i Skövde och på Billingen. Under sommaren kommer dock fler områden att läggas till - den 1 juni Skultorp, den 1 juli Rydskogen och den 1 augusti vid Simsjön. I slutet av sommaren kommer det att finnas totalt 150 checkpoints att söka upp och registrera.

– Vi är otroligt glada över mottagandet som Hittaut fick under 2020 och ser fram emot säsongen 2021. Vi hoppas verkligen att både de som hittade ut 2020 ska köra vidare och att vi ska få många nya ”hittaut:are” under 2021, säger Inger Westerberg, ordförande i IF Hagen, i pressmeddelandet.

En nyhet för i år är möjligheten för företag att ansluta sig och utmana sina anställda att delta.

– Hittaut är precis som tidigare en perfekt aktivitet ihop med vänner och bekanta och ger möjlighet att ta sig ut för att uppleva både välkända och nya platser. Vi håller fast vid vår målsättning om att bli topp 10 i Sverige det här året och hoppas Skövdeborna vill ta sig an den utmaningen tillsammans med oss arrangörer, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Hittaut arrangeras av Svenska Orienteringsförbundet ihop med lokala orienteringsklubbar och partners.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.