Hoppa till huvudinnehållet

Linderoth efter Ljungskile: "En riktig kalldusch"

Publicerad:
Tobias Linderoth var rejält besviken över lagets insats. Foto: Oscar Rickstrand

Det small direkt på Skarsjövallen när Ljungskile besegrade Skövde AIK med 2–1. Hemmalagets 1–0 redan efter en minut lade grunden till SAIK:s andra raka bortaförlust.

– Jag är besviken. Det finns olika sätt att förlora på. Idag visste vi att det skulle bli ett krig, men Ljungskile var hetare än oss, säger Skövdes tränare Tobias Linderoth.

Bara minuten efter att domare Rinon Hasani blåst igång matchen satt 1-0 för Ljungskile. Mardrömsstart för Skövde som inte fick röra bollen innan laget hamnade i underläge. Det var inte lättspelat på Skarsjövallens naturgräs, men det var hemmalaget som hanterade underlaget klart bäst i den första halvleken. Bortsett ett bra läge för Viktor Granath skapade Skövde inte mycket och att laget gick mållöst för tredje halvleken i rad på bortaplan var fullt logiskt.

SAIK föll i Ljungskile

– Det blir en riktig kalldusch med deras mål direkt och vi får jaga hela matchen. Vi hade hoppats hålla tätt första 15-20 minuterna. Vi ska inte klaga på underlaget och vi har tränat på gräs och visste förutsättningarna, säger Skövdes tränare Tobias Linderoth som var irriterad i paus:

Amer Ibrahimovic reducerade i andra halvlek.
Amer Ibrahimovic reducerade i andra halvlek. Foto: Erica Augustsson

– Ja, jag var förbannad måste jag säga. Vi visste att det skulle vara mer krig än fotboll och jag var irriterad över att vi inte var förberedda på vad det skulle vara för typ av match.

Amer tände hopp

Efter pausen var Skövde piggare och laget var nära att reducera när Teddy Bergqvist prickade ribban med en fin frispark. Istället ökade Ljungskile på till 2–0 efter ett fint anfall. Där och då såg det ut att vara god natt för SAIK, men en reducering av Amer Ibrahimovic blåste liv i matchen.

– Vi gör en bra forcering och får in en boll. Jag skulle vilja att vi började matchen på det sättet.

Någon kvittering kom dock aldrig för de rödvita som fick inkassera säsongens andra bortaförlust.

– Jag är besviken. Det finns olika sätt att förlora på. Idag visste vi att det skulle bli ett krig, men Ljungskile var hetare än oss.

Två raka bortaförluster. Är det något som oroar?

– Nej, jag tänker inte på om vi spelar hemma eller borta. Idag gjorde vi inte vad som krävdes och då vinner man inte matcher.

Matchfakta

Ettan södra

LJUNGSKILE SK–SKÖVDE AIK

2–1 (1–0)

Mål: 1-0 (1) George Wilson, 2-0 (67) Anton Henriksson, 2-1 (83) Amer Ibrahimovic.

Varningar: LSK: Muhammad Abdallah Hussain, George Wilson. SAIK: Oscar Lennerskog.

Domare: Rinon Hasani.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicEttan södraFotbollSkövde AIKTeddy BergqvistViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.