Falköpingstjejen historisk mästare i orientering

Orientering
PUBLICERAD:
Sara Hagström.
Foto: Stefan Jerrevång/TT/ARKIV
Det har nu korats svenska mästare i den nya orienteringsgrenen knockoutsprint. Falköpingsbördiga Sara Hagström blev historisk med vinst på damsidan.

"Jag är jätteglad och lite förvånad. Det är min första individuella senior-SM-seger och jag hade nog gissat att en eventuell seger skulle komma i en skogsdistans", säger Hagström – som tävlar för IFK Göteborg – i ett pressmeddelande.

Sportens stora stjärna, Tove Alexandersson, krockade med Hanna Lundberg i semifinalen, och föll, och lyckades därför inte ta sig till final.

I herrarnas final ledde IFK Göteborgs Max Peter Bejmer in mot slutkontrollerna, då Gustav Bergman från Ravinen petade in högsta växeln – men sprang runt fel hus. Granqvist tog då chansen.

"Jag såg att de sprang in vid fel hus, så det var bara att lägga benen på ryggen och ösa på. Och jag hörde lite svordomar bakom mig", säger Granqvist som kunde defilera in i mål.

Knockoutsprint är sprintorientering i utslagningsform.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.