Hoppa till huvudinnehållet

VFF avvaktar: "Måste få klarhet"

Publicerad:
Än dröjer beslutet om att barn och ungdom får börja spela matcher igen.
Än dröjer beslutet om att barn och ungdom får börja spela matcher igen. Foto: Erica Augustsson

Folkhälsomyndigheten kom med beskedet att barn- och ungdomsidrotten kan börja spela matcher igen, men Västergötlands Fotbollförbund avvaktar med att ge grönt ljus.

Johan Gustavsson som är kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund säger:

– De fyra fotbollsdistrikten i Västra Götaland har bestämt att avvakta besked från VG-regionen innan vi tar beslut om matchverksamheten.

Han fortsätter:

Lättade restriktioner – barn får spela matcher

– Beskedet från Folkhälsomyndigheten är naturligtvis mycket glädjande, men samtidigt gick VG-regionens smittskydd ut med att de förlänger sina restriktioner till och med den 16 maj. Vi behöver få mer klarhet i vad som gäller och det hoppas jag kommer så snabbt som möjligt. Det är upp till regionerna att ta beslut om vad som gäller i deras område när gäller smittspridningen.

FHM skriver att beskedet gäller för barn födda 2002 eller senare och att enstaka matcher eller tävlingar får genomföras utomhus.

Med enstaka match eller tävling avses för lagidrotter maximalt en match eller en endagstävling per lag och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.

– Självklart positivt, men innan vi kan lämna några besked hur det blir med våra serier och träningsmatcher så måste vi få veta vad de nya förlängda restriktionerna innebär. Samma gäller för de andra distrikten inom VG-regionen, säger Johan Gustavsson.

Artikeltaggar

FotbollJohan GustavssonVästergötlands fotbollförbund

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.