Hoppa till huvudinnehållet

Oskar säljer dinosaurier – annons går varm på blocket

Publicerad:
Dinosaurieägaren Oskar Magnusson tillsammans med sin T-Rex som han räddade från en nedstängd nöjespark 2016.
Dinosaurieägaren Oskar Magnusson tillsammans med sin T-Rex som han räddade från en nedstängd nöjespark 2016.

Han har sex realistiska skräcködlor i trädgården. Nu tar Oskar Magnusson från Götene över Blockets förstasida för att hitta ett nytt hem åt sina exemplar.

När dinosaurieparken i Åstorp 2016 förberedde sig för att slänga sina skulpturer på soptippen kom de i kontakt med egenföretagaren Oskar Magnusson från Götene.

I några år hade han försökt köpa de dinosaurier som legat i skogen utanför Skara Sommarland, men utan resultat. Nu ville han ha Dinolands exemplar istället.

Skulpturerna skänktes mot hämtning och en lastbil gick till familjens trädgård där de stått sedan dess – till barnens glädje och sambons förtret.

Flera år senare har både sambo och barnen känt att det blivit läge att låta dem sprida glädje någon annanstans. Därför ska nu sex stycken dinosaurier säljas, helst till en och samma person.

Utgångspriset är 18 000 kronor och då ingår lasthjälp då pjäserna väger uppåt hundra kilo styck.

"När till och med barnen frågar om när vi ska sälja dinosaurierna då är kanske tiden kommen, trots allt. Så den här möjligheten kom rätt lägligt”, säger han i ett pressmeddelande.

Dinosaurieflock söker nytt hem efter åren i Götene.
Dinosaurieflock söker nytt hem efter åren i Götene.

Tero Marjamäki, kommunikationsansvarig på Blocket, har valt att lyfta fram Oskar Magnusson och dinosaurierna på sin förstasida under en veckas tid för att nå närmare fem miljoner besökare.

Artikeltaggar

BlocketGöteneNyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.