Mittenplacering för Skövde i Fastighetsägarnas kommunrankning

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Skövde placerar sig på den nedre halvan i årets rankning.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Skövde placerar sig på plats 15 av 22 i Fastighetsägarnas rankning när det gäller fastighetsföretagarklimat.

Rankningen grundar sig på en undersökning som Demoskop har gjort om hur Fastighetsägarnas medlemmar ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningar för lönsamhet ser ut, samt hur man upplever service, avgifter och handläggningstider.

Svaren på de olika frågorna har sammanvägts till ett indexresultat. Bäst bland de 22 kommunerna som har granskats är Mjölby med 103 poäng. På andra plats kommer Skara med 99 poäng.

Skövde kommer på 15:e plats med 88 poäng, vilket är fem poäng sämre än vad man fick 2019.

– Vi har i många år sett att våra medlemmar är missnöjda med hur kommunerna hanterar plan- och bygglovsfrågor. Den trenden ser tyvärr inte ut att avta. Med tanke på hur viktiga dessa frågor är för nybyggnation är det allvarligt. Däremot är det förstås glädjande att många tycker att det är en god investering att köpa fastigheter just nu. Det hänger förstås till stor del samman med de låga räntorna, säger David Björnberg, omvärldsanalytiker på Fastighetsägarna GFR, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.