Hoppa till huvudinnehållet

Stort bakslag för våren – snöfylld morgon i Skövde

Publicerad:
Vårvärmen har kommit av sig, till många påskliljors förtret.
Vårvärmen har kommit av sig, till många påskliljors förtret. Foto: Roland Svensson

De senaste dagarnas kalla vindar och regn hade under natten till torsdag övergått till snöfall. Betydligt varmare vårväder är dock att vänta.

Ett lager med snö på marken var kanske inte det som många Skövdebor hade tänkt sig att se när de vaknade upp i morse, torsdagen den 6 maj. Men faktum var att våren tagit en rejäl paus och vita flingor hade fallit under natten. De gröna gräsmattorna låg på många håll i mångt och mycket gömda under det tunna vita lagret och blommor såsom påskliljor hade fått huka sig för kylan.

Men bakslaget är bara tillfälligt och redan om ett par dagar väntas betydligt varmare väder, enligt SMHI:s 10-dygnsprognos. Efter en helg med tidvis sol och tidvis regn kommer temperaturen att klättra upp till emot 20 grader under måndag och tisdag i nästa vecka. Onsdagen väntas sedan bli regnig innan det blir en skapligt solig avslutning på veckan med temperaturer upp till 16 grader, som prognosen ser ut i nuläget.

Varmare väder än det under torsdagen väntas i nästa vecka.
Varmare väder än det under torsdagen väntas i nästa vecka. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

SkövdeSnöVäderVår

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.