Hoppa till huvudinnehållet

KRÖNIKA: Dubbelt så bra av SAIK

Publicerad:
Fotboll träningsmatch genrep för Skövde AIK mot Sollentuna FK - Tobias Linderoth
Fotboll träningsmatch genrep för Skövde AIK mot Sollentuna FK - Tobias Linderoth Foto: Erica Augustsson

Efter sex omgångar toppar Skövde AIK Ettan Södra. Laget har nu tagit tolv poäng på sex matcher. Det kan noteras att det förra säsongen tog tolv matcher att komma upp i fler poäng. En dubbelt så bra säsongsstart med andra ord.

Visst, det är tidigt på säsongen och 30 omgångar skall spelas, men det går ändå inte komma ifrån att laget fått en start som öppnar för en intressant fortsättning. Serien kommer att bli jämn och därför är varje trepoängare så otroligt viktig. Att Skövde AIK nu även lyckades spräcka poängnollan på bortaplan betyder mycket. Alla nollor skall raderas, annars är det lätt att det gå troll i saker och ting.

Nu skall det poängteras att 2–0 i Åtvidaberg inte handlade om någon match som SAIK dominerade, Åtvidaberg som kom till spel med fyra oavgjorda på sina inledande fem matcher stod upp mycket bra och kunde mycket väl ha fått med sig poäng från matchen på klassiska Kopparvallen.

Känns stabilt

Kanske desto mer imponerande att SAIK klarar av att vinna och att målvakten Markus Fröjd fick hålla nollan för tredje gången den här säsongen. Jag tycker mig se en trygghet och stabilitet i spelet. Killarna håller sig inom ramarna som ledningen med Tobias Linderoth i spetsen har dragit upp. SAIK spelar enligt den beprövade 4-4-2-modellen och det verkar passa laget perfekt och gör de rödvita svårslagna i långa loppet.

Vad skall man då säga om Viktor Granath? Han verkar trivas alldeles ypperligt och blev han matchhjälte igen. Först ledningsmål på nick i upptakten, sedan klackade han in tvåan i andra halvlek. Viktor gjorde många viktiga mål även förra säsongen (tolv totalt), men satt ändå mycket på bänken. Nu har ha större förtroende och infriar det och ser ut att trivas i tvåmannaanfallet tillsammans med Teddy Bergqvist.

Artikeltaggar

Ettan södraFotbollMarkus FröjdSkövde AIKTeddy BergqvistTobias LinderothViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.