Nytt spel på gång från Stunlock Studios: ”Vårt största projekt någonsin”

Spel
PUBLICERAD:
V Rising är Stunlock Studios nästkommande spel.
Foto: Stunlock Studios
V Rising heter det nya pc-spelet som Skövdebaserade Stunlock Studios ska utveckla. Det är ett överlevnadsspel där man tar sig an rollen som en vampyr.

Att som vampyr vakna upp efter århundraden av djup sömn och försöka överleva i en värld full av faror. Så beskrivs handlingen till Stunlock Studios kommande spel V Rising. Inspirationen till den nya titeln har kommit från flera håll, så som filmer och tv-serier, för att skapa en värld full av konflikt där vampyrer, människor och mytiska varelser samexisterar i en skör balans, skriver studion i ett pressmeddelande.

Som vampyr måste man jaga efter blod i närliggande byar för att återfå sin styrka och samtidigt sky solljuset, bygga slott, konvertera människor till vampyrer, strida mot mytomspunna monster och utmana andra spelare online i kampen om att bli den nästa Dracula.

– Vi är väldigt nöjda med responsen som vi har fått än så länge, det har gått över förväntan. V Rising är vårt största projekt någonsin och vi ser verkligen fram emot att kunna visa upp mer av spelet inom en snar framtid, säger Johan Ilves, Marketing Director på Stunlock Studios, i pressmeddelandet.

Planen i dagsläget är att kunna släppa en Beta-version av spelet innan årets slut på spelplattformen Steam. Spelare som är intresserade av att ta del av betan uppmanas att gå in och registrera sig på spelets hemsida.

Stunlock Studios grundades 2010 av tidigare studenter på Högskolan i Skövde. Man har sitt kontor på Science Park Skövde där man också började sin resa genom start up programmet för spelutveckling. I nuläget har man drygt 35 anställda, och är en del av Sweden Game Arena med drygt 800 blivande och verksamma spelutvecklare.

Tidigare titlar från studion är Battlerite, Bloodline Champions och Dead Island: Epidemic.

Planen är att släppa en beta-version av V Rising innan årets slut.
Foto: Stunlock Studios
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.