Hoppa till huvudinnehållet

Bekräftat: Zlatan missar EM

Publicerad:
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Zlatan Ibrahimovic missar EM i fotboll på grund av sin knäskada.

"Det känns såklart tråkigt, framför allt för Zlatan men också för oss", säger förbundskapten Janne Andersson i ett uttalande.

Andersson säger att han i dag har pratat med Ibrahimovic som meddelat att hans skada stoppar honom från att vara med i EM.

Anderssons uttalande kom en stund efter att Milan gått ut med uppgiften om att den den svenske anfallsstjärnan behöver sex veckors behandling för sin knäskada. Det skulle ha inneburit att 39-åringen missat alla tre av Sveriges gruppspelsmatcher – mot Spanien den 14 juni, Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni.

Enligt Milan behöver inte svensken opereras utan att det räcker med behandling under sex veckor.

Utgick mot Juventus

Ibrahimovic ska ha haft en konsultation med läkaren Volker Musahl, som tillsammans med Freddie Fu opererade 39-åringens högra knä i USA för fyra år sedan. Den skulle ha visat på en stukning i knät, men inga ligamentskador.

Det var i söndags, i ligamatchen mot Juventus, som Ibrahimovic vred till knät och tvingades utgå. I början av veckan hade Milan-tränaren Stefano Pioli förhoppningar om att Ibrahimovic skulle kunna vara tillbaka till den sista ligamatchen mot Atalanta den 23 maj.

Fyller 40

Nu får han vänta på 39-åringen, som i höst fyller 40 år, tills uppstarten inför nästa säsong. I april skrev Ibrahimovic på för ytterligare en säsong med Milanoklubben.

"Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen", säger Andersson.

Artikeltaggar

FotbollZlatan Ibrahimovic

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.