Hoppa till huvudinnehållet

Klassiska kinakrogen stängd efter 45 år – tackar gästerna med tungt hjärta

Publicerad:
Välbekant exteriör. Sedan 1976 har restaurang Tai-Pak funnits vid Sandtorget, men nu är det slut. Nyligen stängde Tai Pak och ett ägarbyte skedde 1 maj.
Välbekant exteriör. Sedan 1976 har restaurang Tai-Pak funnits vid Sandtorget, men nu är det slut. Nyligen stängde Tai Pak och ett ägarbyte skedde 1 maj.

I 45 år har restaurangen varit en del av Skövdes krogutbud, men nu verkar det vara slut. Tai-Pak har stängt sedan en tid tillbaka och ägarna skriver ett känslosamt avsked till sina gäster. Nu planeras för ett nudelkafé.

”Med tungt hjärta tackar vi för oss för vår tid här i Skövde. Vi har beslutat för att dra oss tillbaka. Vi tackar så hemskt mycket till er alla som har besökt oss och stöttat oss under denna svåra tid. Vi kommer att sakna er”.

Så står det på en handskriven lapp utanför restaurangen och samma budskap ges i ett meddelande på restaurangens Facebook-sida sedan 3 maj.

Så här skriver ägarna själva om varför Tai-Pak har stängt.
Så här skriver ägarna själva om varför Tai-Pak har stängt.

Där undertecknat av ägarna Li och Chen som skriver att de lämnar Skövde och flyttar tillbaka till Västkusten. De har sålt och önskar nya ägarna lycka till.

Sålde 2019

De tog över 2019 då mångårige ägaren Cheng Ting Kay sålde efter att ha ägt Tai-Pak sedan 1987.

– Jag sålde då och vet inget om varför nuvarande ägare stänger, säger Cheng till SLA.

Cheng Ting Kay såldes Tai-Pak 2019 och vet inte varför restaurangen nu har tvingas stänga för gott.
Cheng Ting Kay såldes Tai-Pak 2019 och vet inte varför restaurangen nu har tvingas stänga för gott. Foto: Anna Warner

Därmed är en 45 år lång krogera över. Tai-Pak öppnade 1976 och har sedan dess i princip haft samma inredning och meny.

– Det har alltid varit samma inredning här. Stolarna och konstverken är 40 år gamla, men jag har bytt matta och målat om fyra, fem gånger, sade ägaren Cheng Ting Kay i en SLA-intervju i samband med 40-årsjubileet 2016.

Tai Pak fyller 40 år

Nya ägare

För närvarande är restaurangen stängd, men enligt en anmälan till Miljösamverkan östra Skaraborg finns planer för en ny thailändsk snabbmatsrestaurang under namnet Sam’s Noodles Café.

De nya ägarna finns i Mantorp där de redan idag driver motsvarande verksamhet. SLA har sökt de nya ägarna.

Artikeltaggar

CentrumKrogarNäringslivSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.