Hoppa till huvudinnehållet

Tre nya etableringar i centrala Skövde

Publicerad:
Under tisdagen var det premiäröppning av Jenny Gelato Café på Storgatan. Ägaren Jenny Ly såg framemot att få släppa in sina kunder.
Under tisdagen var det premiäröppning av Jenny Gelato Café på Storgatan. Ägaren Jenny Ly såg framemot att få släppa in sina kunder. Foto: Anneli Malm

Tre nyetableringar har öppnat eller öppnar inom kort i Skövde city. Pucca Nails och Sushi Yama i Commerce och på Storgatan har Jenny Gelato Café slagit upp portarna.

Under tisdagen var det premiär för Jenny Gelato Café på Storgatan. Lokalen där det tidigare var en resebyrå har rustats upp och byggts om till ett café med tillhörande uteservering. Ett café med italiensk glass och fika, och där serveras även frukost och lunch som sallader och pajer.

– Det här är något som jag tycker behövs här i Skövde. Det känns jätteroligt och lite nervöst, säger caféets ägare Jenny Ly strax innan det var dags att öppna caféet för kunderna lagom till den första lunchserveringen.

Daniel Pham och hans kollega hade fullt upp i den nya nagelsalongen, Pucca Nails, i Commerce.
Daniel Pham och hans kollega hade fullt upp i den nya nagelsalongen, Pucca Nails, i Commerce. Foto: Anneli Malm

En nagelsalong

Inne i Commerce har en ny nagelsalong öppnat, Pucca Nails som bland annat erbjuder nagelförlängning, fotmassage och fransförlängning, berättar Daniel Pham som denna dag har fullt upp med kunder i salongen. De har öppnat i lokalen där Body Shop tidigare hade verksamhet.

Sushi Yamas kommer att öppna inom i Commerce. Anders Molin, expansionschef, säger att det är ett bra läge med uteservering mot Hertig Johans torg.
Sushi Yamas kommer att öppna inom i Commerce. Anders Molin, expansionschef, säger att det är ett bra läge med uteservering mot Hertig Johans torg. Foto: Anneli Malm

Ny restaurang

Inom kort är det även premiäröppning för Sushi Yama i Commerce, i Telenors gamla lokal som ligger i anslutning till Hertig Johans torg. Planen var att öppna på tisdagen men då byggarbetet inte är helt klart dröjer premiären något och de hoppas kunna öppna i slutet av veckan.

Sushi Yama finns sedan ett år tillbaka på Elins Esplanad och den nya restaurangen i city kommer att ha samma upplägg och samma meny.

– En fördel här är att vi kommer att ha en uteservering mot Hertig Johans torg. Det är jättekul att vara här, vi ser positivt på Skövde och tror på utvecklingen i stan, säger Danny Barsoum, varumärkesansvarig på Sushi Yama.

Nyetableringen beräknas skapa fyra till sex arbetstillfällen.

Artikeltaggar

CommerceHandelSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.