Hoppa till huvudinnehållet

Motorkrönika: Nu åker vi!

Publicerad:

Vi byter form. Jag och min kära motorblogg.

Den 15 april 2014(!) skrev jag mitt första inlägg på SLA:s då nystartade motorblogg. Det har blivit några inlägg sedan dess. 328 stycken för att vara exakt.

En del inlägg har varit seriösa, om tunga och viktiga ämnen. Desto fler inlägg har skrivits med glimten i ögat, där jag har bjudit på detaljer från min vardag i depåerna och på banorna runt om i Sverige (och världen!).

Det tänker jag fortsätta med. Men nu blir det så här istället. I krönikeform här på sla.se.

Skaraborg levererar

När jag snackar motorsport så snackar jag om motocross och enduro.

Jag skulle vilja säga att jag är född och uppvuxen i en mx-depå, men det är inte riktigt så extremt att jag föddes där. Uppvuxen i motorvärlden är jag i alla fall. Inte i egenskap av förare, men genom kameralinsen har jag varit med om det mesta i landets motordepåer under de senaste 19(!??) åren.

Just nu befinner vi oss i en underlig tid, och har så gjort i över ett år (usch för coronapandemin). Förra säsongen blev motocross-SM en oerhört snål historia, och i år har endurons tre inledande SM-tävlingar redan ställts in.

Men kan vi inte bara bortse från det en liten stund? Bortse från all osäkert och alla frågetecken? För om vi gör det, då tänker jag att oj vilken säsong vi står i startgroparna till! Skaraborg levererar, och det stabilt!

På endurosidan är vi vana att räkna in ett antal medaljer till Tibro MK och FMCK Skövde i slutet av varje säsong. Årets enduro-SM har inte startat ännu, men jag är övertygad om att det lär bli några medaljer även i år.

TMK dominerar inför hemmatävlingen

Det samma gäller motocrossen. Där lär Tibro MK kunna fira ett SM-guld framåt hösten. Det är jag säker på. För redan efter fyra körda deltävlingar kan jag så gott som se Anton Goles namn på guldpengen.

Dubbelhelg i Tibro

Jag älskar det här. Att följa det som händer på banorna, och att få göra det från nära håll. Att fylla skorna med sand eller lera, ådra mig en ”redig bonnabränna” efter för många timmar på banan och att få snacka motorsport med likasinnade – det är bland det absolut bästa jag vet.

Riskfylld helg för Tibro MK: ”Ett enda stort frågetecken”

Lyckost mig därför, att det körs dubbla MXSM på Tibro motorstadion i helgen!

Och det mina vänner, det lär vi ha anledning att återkomma till inom kort.

Artikeltaggar

MotorkrönikaMotorsport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.