Hoppa till huvudinnehållet

Skövdetjejer på blågult läger: ”Nervöst, som sig bör”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Skövde Saints-tjejer på landslagssamling. Från vänster Lina Larsson (assisterande coach), Alice Söderström, Lynn André, Jonna Wiggins och Elin Eklund.
Skövde Saints-tjejer på landslagssamling. Från vänster Lina Larsson (assisterande coach), Alice Söderström, Lynn André, Jonna Wiggins och Elin Eklund. Foto: Privat

Efter digitala möten fick de svenska softbolldamerna äntligen stråla samman igen vid ett landslagsläger i Örebro.

– Det var kul att faktiskt kunna kasta boll till varandra igen, säger Lina Larsson som är assisterande coach.

Det svenska softbollslandslaget skulle ha spelat Baltic Open i Skövde i helgen, men i stället blev det landslagsläger i Åbyparken i Örebro.

– Det var den första fysiska träffen sedan förra året. Under vintern har vi kört digitala träffar via Teams med olika typer av pass, men det var kul att faktiskt kunna kasta boll till varandra igen, säger Lina Larsson.

Skövdetjejen valde att avsluta det egna spelet i landslaget i fjol och är nu assisterande coach till förbundskaptenen Jonna Källström.

Saintsspelare i truppen

Men Skövde Saints finns fortsatt representerat i spelartruppen. Vid helgens läger deltog en kvartett från Saints: seniorerna Jonna Wiggins och Lynn Andé, samt juniorerna Alice Söderström och Elin Eklund.

– Det är väldigt roligt att det kommer in nya Skövdetjejer i truppen, säger Larsson.

För flera spelare var helgens landslagsläger det första och fokuset låg bland annat på spela ihop truppen och att höja aggressiviteten.

– För en del nya var det lite nervöst, som sig bör när det står "Sverige" på tröjan, säger Larsson och fortsätter:

– Totalt sett blev jag imponerad av att se vilken hög standard många av tjejerna har lyckats hålla.

För de yngre tjejerna handlar det om att ladda för U18-EM i Tjeckien senare i sommar.

– Så är planen i alla fall, men med tanke på coronapandemin är det inte helt säkert att vi åker. Men om det blir så, så skulle det vara första U18 som Sverige åker på sedan jag själv var junior för 15 år sedan, säger Lina Larsson.

För seniorerna blir det däremot inget spel i EM i år.

– Vi har en mindre seniortrupp och en del skador, så vi har valt att inte åka till EM i år. För seniorerna är målsättningen nu att trimma truppen inför EM nästkommande år i stället.

Artikeltaggar

Lina LarssonSkövde SaintsSoftboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.