Hoppa till huvudinnehållet

Första tävlingen på länge: "Kul att arrangera igen"

Publicerad:
Stefan Karlsson i IFK Skövde Friidrott ser fram emot att kunna arrangera tävling igen. Foto: Petra Lundgren

Det har varit tävlingsfritt länge, men på lördag genomför IFK Skövde Friidrott Billingen Trail Marathon i terrängen i och kring Billingen i Skövde.

Stefan Karlsson i tävlingsledningen kommenterar:

- Efter regeringens beslut om att öppna upp för tävlingar med upp till 150 deltagare från den första juni så bestämde vi oss för att genomföra loppet med ett begränsat antal deltagare, säger Stefan och fortsätter:

- Det känns naturligtvis bra och kul att kunna arrangera en tävling igen, det blir vår första sedan 2019 och vi märker att det finns ett intresse.

Ett 90-tal löpare kommer på plats i tävlingen där det finns tre olika banlängder att välja på, 45, 21 och 12 kilometer med start och mål på Billingens skidstadion.

Totalt blir det cirka deltagare som ställer upp. Mest lockar den långa banan över 45 km som kommer ha ett 20-tal deltagare.

Helmaran över 45 km är en utmaning med totalt 800 höjdmeter. Banan går hela norra Billingen runt med några fina stigar utmed bergskanten.

Detta blir klubbens första tävling sedan 2019. Hela 2020 försvann på grund av pandemin. Nu lättar restriktionerna och kanske kan det öppna för ytterligare arrangemang i höst. Bland annat finns Billingehusloppet på programmet i oktober.

- Vi avvaktar utvecklingen och har inte tagit några beslut. Samma gäller för höstsäsongen av Terrängproppen som vi kör virtuellt nu. Det är mycket som måste vägas in, säger Stefan Karlsson.

Artikeltaggar

FriidrottIFK Skövde FIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.