Hoppa till huvudinnehållet

Jubel och glädje när Västerhöjdsstudenter sprang ut

Publicerad:
Ett gäng lyckliga studenter efter utspringet på Billingehov - Kerstin Brunnér, Edvin Ryberg, Stina Blomqvist, Andreas Karlsson och Ella Steen.
Ett gäng lyckliga studenter efter utspringet på Billingehov - Kerstin Brunnér, Edvin Ryberg, Stina Blomqvist, Andreas Karlsson och Ella Steen. Foto: Roland Svensson

Glada Västerhöjdsstudenter rusade ut på röda mattan - sjöng, skrek och jublade, äntligen var studentdagen här. ”Det är en alldeles underbar känsla” sa överlyckliga studenter samtidigt som de kramades om av familjen.

Dagen de väntat på var äntligen här och studenterna var så glada - Ella Regstorp, William Degervik, Oscar Andersson Borelind, Elia Saarikari, Nils Jonsson och Oskar Viker.
Dagen de väntat på var äntligen här och studenterna var så glada - Ella Regstorp, William Degervik, Oscar Andersson Borelind, Elia Saarikari, Nils Jonsson och Oskar Viker. Foto: Roland Svensson

Röda mattan var utrullad, björkarna var på plats liksom de blå och gula ballongerna, flaggan hissad och när tal och mösspåtagning och studentsången var avklarad var det dags. Musiken dunkade ur högtalarna och sedan kom studenterna springande.

Kompisarna Daniella Tuovinen och Frida Jonsson var jublande glada på studentdagen, det var också familj och vänner som gratulerade.
Kompisarna Daniella Tuovinen och Frida Jonsson var jublande glada på studentdagen, det var också familj och vänner som gratulerade. Foto: Roland Svensson

”Vi är så glada”

De hoppade och dansade, sjöng och skrek, och solen sken på dem genom ett konfettiregn, denna lyckas dag. Sedan var det dags att kramas om av familj och vänner, få blommor och annan utsmyckning runt halsen.

–Det är en jätterolig dag, men det är varmt, skrattade lycklige studenten Jakob Backhaus och fick många grattiskramar av familjen.
–Det är en jätterolig dag, men det är varmt, skrattade lycklige studenten Jakob Backhaus och fick många grattiskramar av familjen. Foto: Roland Svensson

– Det här är så härligt och vi är så glada. Nu blir det mottagning hemma först och sedan fest med kompisar, berättade Jacob Emanuelsson, Adam Cederqvist och William Kjellberg.

Två utspring

Västerhöjd är en gymnasieskola men för att utspringet skulle kunna genomföras på samma dag blev upplägget som förra året - klasserna fördelades på två platser. Nio av de 18 klasserna var på plats på kullen vid Västerhöjd, resten vid Billingehov.

– Jag har längtat efter den här dagen, oavsett hur det har varit med pandemin och allt så känns det härligt nu, sa Tilde Beckman som gratulerades av familjen, Emma, Vega, Susanne och Izabell, alla Beckman och Peter Krantz.
– Jag har längtat efter den här dagen, oavsett hur det har varit med pandemin och allt så känns det härligt nu, sa Tilde Beckman som gratulerades av familjen, Emma, Vega, Susanne och Izabell, alla Beckman och Peter Krantz. Foto: Roland Svensson

Nästan ett och ett halvt år av studenternas gymnasietid har präglats av pandemin med mycket hemstudier. Men när det var dags för student var det istället glädjen och lyckan som tog över helt och hållet.

Nu är det bara glädje och lycka vi känner, detta är en efterlängtad dag, sa kompisarna Jacob Emanuelsson, Adam Cederqvist, William Kjellberg
Nu är det bara glädje och lycka vi känner, detta är en efterlängtad dag, sa kompisarna Jacob Emanuelsson, Adam Cederqvist, William Kjellberg Foto: Roland Svensson

”Bra fixat av skolan”

– Vi är jätteglada och ser inte idag tillbaka på det jobbiga som varit. Och även om studentdagen inte blir exakt som vi tänkte oss när vi började gymnasiet känns detta ändå helt underbart. Allt blir vad man gör det till, var sammanfattningen några av de färska studenterna gjorde av den efterlängtade dagen.

D

– Det känns helt overkligt att studentdagen äntligen är här, sade Adeline Svartvik som skulle få skjuts hem av morfar Rolf Lindholm.
– Det känns helt overkligt att studentdagen äntligen är här, sade Adeline Svartvik som skulle få skjuts hem av morfar Rolf Lindholm. Foto: Roland Svensson

– Skolan har fixat detta jättebra, vi är verkligen glada för det, sade ett annat gäng innan de rusade iväg till väntade bilar.

– Studentdagen känns otroligt rolig och skolan har fixat allt så bra, kände Hanna Ebel, Lovisa Wennerholm Zimonyi, Ella Johansson och Linnea Schönqvist.
– Studentdagen känns otroligt rolig och skolan har fixat allt så bra, kände Hanna Ebel, Lovisa Wennerholm Zimonyi, Ella Johansson och Linnea Schönqvist. Foto: Roland Svensson
Självklart fanns syskonen Ida, Pontus och Alva Mohlin på plats när Ellen Mohlin tog studenten.
Självklart fanns syskonen Ida, Pontus och Alva Mohlin på plats när Ellen Mohlin tog studenten. Foto: Roland Svensson
Västerhöjdsstudenter springer ut från Billingehov.
Västerhöjdsstudenter springer ut från Billingehov. Foto: Roland Svensson
Studenter springer ut från Västerhöjd
Studenter springer ut från Västerhöjd Foto: Roland Svensson
På väg till bilarna efter utspringet på Västerhöjd.
På väg till bilarna efter utspringet på Västerhöjd. Foto: Roland Svensson
Lyckliga Västerhöjdsstudenter på röda mattan vid Billingehov.
Lyckliga Västerhöjdsstudenter på röda mattan vid Billingehov. Foto: Roland Svensson
Lyckliga studenter firrar på scenen vid Billingehov.
Lyckliga studenter firrar på scenen vid Billingehov. Foto: Roland Svensson
Efter studentsången var det mösspåtagning och sedan rusade studenterna ut på den röda mattan vid Billingehov.
Efter studentsången var det mösspåtagning och sedan rusade studenterna ut på den röda mattan vid Billingehov. Foto: Roland Svensson
Glada studenter vid Västerhöjd som sjunger, dansar och blåser i visselpipor.
Glada studenter vid Västerhöjd som sjunger, dansar och blåser i visselpipor. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

Skola och utbildning

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.