Hoppa till huvudinnehållet

Världsmästarmöte i Skövde

Publicerad:
Det svenska damlandslaget spelade VM-final mot Ryssland förra året. Nu möts nationerna i Skövde i vinter.
Det svenska damlandslaget spelade VM-final mot Ryssland förra året. Nu möts nationerna i Skövde i vinter. Foto: Heiko Junge

Toppnationerna i dambandy Sverige och Ryssland skall mötas i Skövde den 4 december. Detta står klart efter det att Svenska Bandyförbundet varit på plats och godkänt Billingens isbana för landskamper.

Det blir möte mellan dambandyvärldens giganter. På herrsidan är det ett övertag i antal guld för Ryssland/Sovjetunionen, men på damsidan är Sverige den stora dominanten med segrar i alla VM sedan 2004 utom ett. 2014 vann Ryssland.

Hur som helst blir det match mellan dambandyvärldens två stora nationer.

Fest i dagarna tre

Just ny byggs det ett tak över banan på berget i Skövde. Anläggningen skall stå klar i oktober. 3-5 december blir det en rejäl bandyfest i dagarna tre där den absoluta höjdpunkten blir en landskamp mellan stormakterna Sverige och Ryssland.

– Matchen blir ett led i uppladdningen inför VM som avgörs i Stockholm 9-16 januari, säger Skövde Bandys ordförande Arne Lorentzon vars klubb jobbat hårt för att få till något extra nu när det efterlängtade taket över isbanan äntligen är på plats.

Lagen kommer att bo och träna i Skövde och det kommer även att spelas matcher där det svenska U21-landslaget finns med.

På fredagen möter Sverige U21 det ryska A-landslaget, på lördagen mötet mellan världsmästarnationerna Sverige och Ryssland och på söndag skall Sverige möta sitt eget U21-landslag.

Tränar med landslaget

Skövde Bandy som gör en satsning på flick- och dambandy och på lördagen skall klubbens tjejer vara med vid ett träningspass tillsammans med det svenska landslaget.

– Vi ser detta som en mycket viktig del i vår satsning på att utveckla Skövde Bandys satsning på flick- och dambandy och vi hoppas att skövdeborna kommer och hejar på våra världsmästare, fortsätter Lorentzon.

Artikeltaggar

Arne LorentzonBandyFinlandRysslandStockholmSvenska Bandyförbundet

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.